Running-Magazine-Logo

Το βιβλίο του Μαραθωνίου: «THE AUTHENTIC ATHENS MARATHON – History and Great moments 1896 to the Present»

vivlio marathoniou

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Με αφορμή την διεξαγωγή του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες (9/11), έγινε σήμερα η επίσημη παρουσίαση του πρώτου βιβλίου για τον Μαραθώνιο της Αθήνας στα αγγλικά, γραμμένο από τον διακεκριμένο δημοσιογράφο, Γιάννη Μαμουζέλο.

Στις 170 σελίδες του βιβλίου «THE AUTHENTIC ATHENS MARATHON – History and Great moments 1896 to the Present»,  ο αναγνώστης μπορεί να δει σαν ταινία την ιστορία του αγώνα, που από το 1896 ξεκινά από το ίδιο σημείο στον Μαραθώνα και τερματίζει στο Παναθηναϊκό στάδιο και διατηρεί αναλλοίωτη την παγκόσμια αίγλη και μοναδικότητά του.

1

Ο συγγραφέας, παραθέτοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα, αφηγείται με τρόπο γλαφυρό την ιστορία του πιο διάσημου αγώνα, που ξεπερνάει τα όρια της Ελλάδας και γίνεται «σκοπός ζωής» για εκατομμύρια αθλητές και μη, ανά τον κόσμο.

4

Οι μύθοι ξεχωρίζουν από την πραγματικότητα, τα λάθη, οι παραλείψεις του παρελθόντος διαγράφονται, οι αλήθειες παίρνουν τη σωστή διάσταση μέσα από τις σελίδες του συναρπαστικού βιβλίου, του καταξιωμένου και εξειδικευμένου στον αθλητισμό συγγραφέα με τις προσωπικές αναμνήσεις και εμπειρίες δεκάδων μαραθωνίων. Η ελληνική απάντηση σε όποιες ασάφειες ή παρερμηνείες απαντώνται στη διεθνή αθλητική βιβλιογραφία για τις ρίζες και την μήτρα του Μαραθωνίου.

2

Ένα «μυθιστόρημα» με πραγματικά γεγονότα, που απαντά σε όλα όσα θέλουν και πρέπει να γνωρίζουν οι χιλιάδες ξένοι δρομείς που καλύπτουν κάθε χρόνο 42.195μ στην αυθεντική διαδρομή, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες δρομείς, φίλαθλοι, μελετητές κ.α. στο εξωτερικό.

3

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Μαμουζέλο

Ο Γιάννης Ν. Μαμουζέλος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, έγινε δικηγόρος αλλά επέλεξε ως κύριο επάγγελμα τη δημοσιογραφία.

Από το 1968 εργάστηκε σε αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες (Φως των Σπορ, Η Βραδυνή, Η Πρώτη, Η Ελλάδα Σήμερα) και στην πρωτοποριακή Sportime, ως αρχισυντάκτης, αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης (1994-2003). Συνεργάστηκε με περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά πρωτίστως εργάστηκε στην ΕΡΤ 36 χρόνια (1976 – 2011) στις Διευθύνσεις Ειδήσεων και Αθλητικών προγραμμάτων της τηλεόρασης. Παρουσίαζε για χρόνια ειδήσεις και εκπομπές, όπως η ιστορική «Αθλητική Κυριακή» κ.α.

Με πολύπλευρες αθλητικές γνώσεις (εξειδικευμένος στο στίβο) έχει καλύψει 13 Ολυμπιακούς Αγώνες (7 θερινούς & 6 χειμερινούς), 4 Μουντιάλ ποδοσφαίρου, 13 Παγκόσμια πρωταθλήματα ανοικτού & 7 κλειστού στίβου και άλλες κορυφαίες διοργανώσεις. Επίσης 6 Μεσογειακούς Αγώνες, το Euro 2004 και εκατοντάδες αγώνες ελληνικών ή διεθνών διοργανώσεων ποδοσφαίρου και άλλων σπορ.

Εκπροσώπησε την ΕΡΤ σε Sports Group της EBU και Broadcasters meetings και ήταν επικεφαλής αποστολής σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Διετέλεσε στέλεχος των Υπηρεσιών Τύπου μεγάλων διοργανώσεων, των Ολυμπιακών του 2004 και διευθυντής IBC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου 1997 και δίδαξε αθλητική δημοσιογραφία σε πολλές ιδιωτικές ή δημόσιες σχολές.

Έγραψε τα βιβλία: «100 Χρόνια Εθνική Ελλάδας» (ποδόσφαιρο, 2007), «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ- Ραντεβού με την ιστορία» (2010), «Έλληνες & Μαραθώνιος – Ιστορία του Πανελλήνιου πρωταθλήματος» (2011).

Τακτικός ομιλητής σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, σεμινάρια κ.λπ., είναι μέλος δημοσιογραφικών και επιστημονικών φορέων και εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.

 

Στοιχεία του βιβλίου

Διαστάσεις: 17 Χ21 εκ
Σελίδες: 168
Τιμή 19 ευρώ (15 λίρες ή 24 δολ. ΗΠΑ)
Φωτογραφίες: ασπρόμαυρες
Αρχικό κείμενο: ελληνικά
Μετάφραση: Jose Ramon Fisher Rodriguez
Επιμέλεια: Kathleen Hart & Robert Chatel
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Lineadesign

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X