Running-Magazine-Logo

Τρέξιμο τη νύχτα – 8 επαγγελματίες μας δίνουν τα φώτα τους

treksimo nixta

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

 Running in the Dark – Ας είμαστε λοιπόν ασφαλείς

Είτε σου αρέσει είτε όχι, ο χειμώνας έχει έρθει και οι μέρες όσο πάει γίνονται και μικρότερες. Εφόσον λοιπόν τρέχεις και κάνεις προπόνηση, όλο και περισσότερες ώρες θα τρέχεις στο σκοτάδι!

Το τρέξιμο το βράδυ μπορεί να είναι εκπληκτικό. Είναι όμορφο να τρέχεις σε ερημικά δρομάκια.. νιώθεις ηρεμία και γαλήνη. Ωστόσο, η μειωμένη ορατότητα κρύβει και κινδύνους, όπως διάφορα εμπόδια στον δρόμο, λακκούβες, «σαμαράκια» αλλά και το γεγονός ότι οι οδηγοί έχουν λίγο χρόνο να σε δουν.

Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσεις μερικά tips από αθλητές που θα σε κρατήσουν ασφαλή.

Δες επίσης : 11 tips για να είσαι ασφαλής στο δρόμο

Andy Potts, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του τριάθλου (Olympian and World Champion triathlete): «Όταν τρέχω ή κάνω ποδήλατο, πιστεύω πάντα ότι ο κόσμος δεν με βλέπει, οπότε φροντίζω να φοράω φωσφοριζέ γιλέκα ή να έχω κάποιο φως πάνω μου ώστε να είμαι ορατός από τους άλλους».

Max Fennell πρώτος επαγγελματίας Αφροαμερικανός αθλητής του τρίαθλου (First professional African American triathlete):  «Λατρεύω να τρέχω το ξημέρωμα. Το να βλέπω την ανατολή κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με γεμίζει ενέργεια. Τις πρώτες πρωινές ώρες, που η ορατότητα είναι περιορισμένη, μου αρέσει να διαφοροποιούμαι από τα κόκκινα και πορτοκαλί φώτα που κυριαρχούν στους δρόμους, και χρησιμοποιώ φωτισμό με χρώμα πράσινο».

Mike Wardian  (Marathoner and ultra marathoner): «προσπάθησε να μην φοράς μαύρα όταν τρέχεις στο σκοτάδι. Όσο ωραίο κι αν είναι να ντύνεσαι σαν νίντζα, δεν είναι η στιγμή! Εγώ φοράω ρούχα που αντανακλούν το φως ή χρησιμοποιώ ένα φακό που προσαρμόζεται στο χέρι μου»

Emily Harrison (Marathoner and ultrarunner): «Ενημέρωσε κάποιον δικό σου ότι πας για τρέξιμο και για το ποια διαδρομή θα ακολουθήσεις. Επίσης, έλεγξε την πρόβλεψη του καιρού πριν ξεκινήσεις»

Ian Torrence, Ultrarunner: «Αν σκοπεύεις να τρέξεις σε πολυσύχναστο δρόμο, μην βάλεις ακουστικά και στα δύο αυτιά, ώστε να ακούς τι γίνεται γύρω σου. Αν είναι εφικτό, τρέξε μαζί με κάποιον άλλο και πάντα να έχεις το κινητό σου μαζί σου».

James Bonnett, (Ultrarunner and coach): «Όταν τρέχεις σε δρόμους πόλης, να κινείσαι αντίθετα με την κυκλοφορία ώστε να βλέπεις τι έρχεται προς το μέρος σου»

Stephen Regenold, GearJunkie founder, editor and adventure racer: «Μου αρέσει πραγματικά να τρέχω το βράδυ, αλλά πρέπει να προσέχω το έδαφος ή τον δρόμο. Είναι εύκολο να παραπατήσεις ή να γυρίσεις τον αστράγαλο σε περιπτώσεις με κακή ορατότητα».

Sean McCoy — GearJunkie managing editor and ultra-runner: «Φοράω πάντα προστατευτικά γυαλιά όταν τρέχω στο δάσος το βράδυ. Είναι δύσκολο να δεις κάποια κλαριά στο σκοτάδι που μπορεί να σε τραυματίσουν στο μάτι»

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X