Running-Magazine-Logo

Πώς θα λειτουργεί καλύτερα ο μεταβολισμός σου

mila diatrofi

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Εάν αισθάνεσαι ότι ο μεταβολισμός σου λειτουργεί αργά και δεν κάνεις τις καύσεις που σου είναι απαραίτητες κάθε μέρα, μπορείς να ακολουθήσεις απλές συμβουλές που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να λειτουργεί καλύτερα.

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός, είναι η ενέργεια που χρειάζεται κάθε μέρα ο οργανισμός μας για να καλύψει τις ζωτικές του λειτουργίες (καρδιά, θερμοκρασία σώματος, αναπνοή). Η ενέργεια αυτή είναι οι τροφές, των οποίων τα συστατικά όπως οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, τα λιπίδια, χρησιμοποιεί ο οργανισμός, κάνοντας την απαραίτητη επεξεργασία για να καλύψει τις ανάγκες του.

Εάν αισθάνεσαι ότι ο μεταβολισμός σου λειτουργεί αργά και δεν κάνεις τις καύσεις που σου είναι απαραίτητες κάθε μέρα, μπορείς να ακολουθήσεις κάποιες απλές συμβουλές που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να λειτουργεί πιο σωστά.

Φρόντισε να λαμβάνεις ημερησίως τις απαραίτητες πρωτεΐνες, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη πέψη, να μην αισθάνεσαι υπερβολικά γεμάτος αλλά ούτε πεινασμένος. Αυτό θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι σε κάθε ημερήσια δραστηριότητά σου.

Μην ξεχνάς τα λαχανικά και τα φρούτα. Απαραίτητα σε κάθε σου γεύμα, επέλεξε τα εναλλάξ εάν δεν μπορείς καθημερινά και τα δύο μαζί σε κάθε γεύμα σου ή αντικατάστησε με αυτά το δεκατιανό ή το ελαφρύ γεύμα στη δουλειά σου. Βάλε τα λαχανικά ή τα φρούτα στη θέση των σνακ, σάντουιτς κλπ. που τρως πρόχειρα κάθε μέρα και άμεσα θα αισθανθείς τη διαφορά. Επίσης μην παραλείψετε στα γεύματά σου τις φυτικές ίνες, το πιο σημαντικό για το μεταβολισμό σου.

Προσπάθησε να καις θερμίδες με όποιο τρόπο μπορείς. Ασκήσου ακόμα και πριν τα γεύματα. Κάνε κάποιες απλές ασκήσεις εάν μπορείς στο σπίτι ή περπάτησε καθημερινά για λίγο, όταν σου δίνεται η ευκαιρία, καίγοντας αρκετές θερμίδες.
Πιες πολύ νερό ή πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι αποδεδειγμένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, που ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας. Το νερό επίσης, απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού μας, βοηθά το μεταβολισμό να λειτουργεί πιο γρήγορα.

Προσπάθησε να είσαι ήρεμος. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το άγχος μειώνει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Με τη γυμναστική, τη διασκέδαση, τη χαλάρωση, προσπάθησε  μέσα στην καθημερινότητά σου να χαλαρώνεις κάποιες ώρες, δίνοντας την ευκαιρία στον οργανισμό σου να καίς περισσότερες θερμίδες και να λειτουργεί πιο σωστά, χαρίζοντας σου ευεξία και ενέργεια.

Μείωσε το αλάτι. Η μεγάλη κατανάλωση αλατιού ενισχύει την αύξηση και ανάπτυξη των λιποκυττάρων. Απόφυγε τα αλλαντικά με έντονες γεύσεις, παστά, τουρσιά κλπ. και αντικατάστησε το αλάτι με διάφορα μπαχαρικά στο φαγητό σου, για εξίσου καλή γεύση.

Μη μένεις πολλές ώρες νηστικός. Το να παραλείπεις γεύματα στην καθημερινότητά σου, έχει σαν αποτέλεσμα την εξάντληση των αποθεμάτων ενέργειας του οργανισμού σου, με συνέπεια την επιβράδυνση της λειτουργίας των κυττάρων και του μεταβολισμού.

Πηγή: iatronet.gr

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X