11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Δύναμη ψυχής και θέλησης από ένα 12 χρονο παιδί με προσθετικό μέλος

Στο διαγωνισμό World Cover Contest του Runner’s World ο Ben έβαλε την παραπάνω φωτογραφία. Έγραψε την ιστορία του πως επανήλθε μετά από καρκίνο στο κόκκαλο σε ηλικία 6 ετών. Μία ιστορία που συγκινεί όλους τους δρομείς , αναγνώστες του διαδικτύου.

Ο Ben μεγάλωσε στο Valparaiso στη Florida σε οικογένεια δρομέων. Ο πατέρας του , η μητέρα του και η μεγαλύτερη αδερφή του έτρεχαν. Μετά από 8 μήνες χημειοθεραπείας το 2008 ο Ben έχασε το ένα του πόδι χωρίς να γνωρίζει αν θα μπορεί να ξανατρέξει ποτέ.

Τότε , 5 μήνες μετά από την τοποθέτηση του προσθετικού μέλους πήγε για μία βόλτα με τη μητέρα του και σιγά σιγά άρχισε να κινείται όλο και πιο γρήγορα.

” Σκέφτηκα ότι δεν θα μπορέσω να ξανατρέξω με αυτό το πράγμα, αλλά άρχισα να βρίσκω ρυθμό και τότε ξεκίνησα να τρέχω”

“Ήταν απίστευτο ότι μπορούσα να τρέχω χωρίς το ένα μου πόδι” πρόσθεσε..

Το ότι συνειδητοποίησε ότι μπορεί να τρέχει ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή του Ben.

Έκανε το πιο γρήγορο του μίλι σε 8 και 15 , ένα χρόνο μετά αφότου ξεκίνησε να τρέχει.

Ο πατέρας του , ο JC , άρχισε να τον γράφει σε τοπικούς αγώνες και τρίαθλα. Στην φωτογραφία που είδαμε , ο Ben και o JC τρέχουν στο τρίαθλο 4 Ιουλίου ένα χρόνο νωρίτερα.

Δεν ήταν πάντα εύκολα όλα από εκεί και πέρα στη δρομική ζωή του Ben. Μετά την τοποθέτηση του προσθετικού μέλους έπρεπε να εκπαιδεύσει τον οργανισμό του να τρέχει με ένα διαφορετικό πόδι.

Δεν σταματάει τις προσπάθειες με στόχο στα 7:30 / μίλι ενώ παίζει και baseball. Το να είναι δραστήρια με τα sports όλη η οικογένεια είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή του Ben πρόσθεσε η μητέρα του.

Για όσο ήταν σε χημειοθεραπείες ο Ben , το να κατέβει μέχρι το χολ ήταν μία πρόοδος. Τώρα τρέχει επειδή μπορεί. Και μόνο στη σκέψη ότι πολλά παιδιά δεν μπορούν να τρέξουν επειδή είναι στο νοσοκομείο αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους

Ο Ben δεν είναι σίγουρος πότε θα είναι ο επόμενος του αγώνας αλλά ελπίζει να μπορέσει σύντομα να τρέξει τα 5Κ

Η ιστορία μας δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην ασκείσαι ή να μην τρέχεις.

Η δύναμη της ψυχής μπορεί να καταφέρει τα πάντα!!