Running-Magazine-Logo

172 χιλιόμετρα έτρεξε και βγήκε 8η η Μάρα Καλογήρου – La Diagonale De Fous

Mara Kalogirou 2

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Με εξαιρετικό πάθος η Μάρα Καλογήρου, ολοκλήρωσε με επιτυχία την συμμετοχή της στον δύσκολο αγώνα La Diagonale De Fous, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στο νησί Ρεϊνιόν, τερματίζοντας στην 8η θέση, στην κατηγορία της, στις γυναίκες.

Μία από τις καλύτερες αθλήτριες ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, η Μάρα Καλογήρου της FifthElement, έφτασε στην γραμμή του τερματισμού, καλύπτοντας την συνολική διαδρομή των 172 χλμ. του αγώνα, με 10 χιλιάδες τετρακόσια μέτρα θετική υψομετρική διαφορά, σε χρόνο 46 ωρών και 50 λεπτών. Η φετινή έκδοση του αγώνα, ήταν η δυσκολότερη από κάθε άλλη χρονιά, καθώς η αλλαγή της διαδρομής και οι ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες, είχαν ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το 50% των αθλητών (αριθμός που αποτέλεσε ρεκόρ στην ιστορία του La Diagonale De Fous). Στο σύνολο των 2206 συμμετεχόντων, 1147 αθλητές και αθλήτριες κατάφεραν να τερματίσουν (όπως καταγράφηκε από τα επίσημα στοιχεία του αγώνα). Η Μάρα ήταν η 1η και μοναδική μέχρι στιγμής, ελληνική συμμετοχή που ολοκλήρωσε  τον συγκεκριμένο αγώνα.

Στην 22η έκδοση του La Diagonale De Fous, την πρώτη τριάδα κατέκτησαν τρεις Γάλλοι αθλητές, με τον πρώτο αθλητή να τερματίζει τον αγώνα στις 24 ώρες και 25 λεπτά και τον τελευταίο αθλητή να ολοκληρώνει τον τερματισμό του σε 66 ώρες και 15 λεπτά.

Με την ολοκλήρωση της προσπάθειάς της, η Μάρα Καλογήρου, δήλωσε σχετικά: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη που κατάφερα να ολοκληρώσω αυτό τον αγώνα και να τερματίσω κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, τρέχοντας για σχεδόν δύο ημέρες. Οι συνθήκες αυτές, ήταν οι πιο δύσκολες που έχω συναντήσει και λόγω των προβλημάτων που είχα να αντιμετωπίσω από την αρχή κιόλας του αγώνα, δεν γνώριζα αν τελικά η θέληση μου να τερματίσω, θα υπερτερούσε. Η εμπειρία μου αυτή με γεμίζει με δύναμη και γνώσεις που θα με ακολουθούν στους επόμενους αγώνες μου και στη ζωή μου γενικότερα

Mara Kalogirou

Σχετικά με την Μάρα Καλογήρου

Η Μάρα Καλογήρου κατάγεται από τα Ιωάννινα και είναι μητέρα ενός παιδιού.

Η αγάπη της για τον αθλητισμό ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια, όταν μετέτρεψε τον αθλητισμό σε τρόπο ζωής.

Τα αθλήματα με τα οποία έχει ασχοληθεί είναι: κωπηλασία, θαλάσσιο σκι, ελεύθερη κατάδυση, σκι, ορειβατικό σκι, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αντισφαίριση και ορεινό τρέξιμο.

Η πρώτη της επαφή με το ορεινό τρέξιμο έγινε το 2007 και έκτοτε συμμετέχει κυρίως σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

 

Ορισμένες διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος:

The North Face Zagori Mountain Running 2014 (80χλμ. – 1η θέση)

Faethon Olympus Μarathon 2014 (45χλμ. – 1η θέση)

Μπούρινος 2014 (29χλμ. – 1η θέση)

The North Face Zagori Mountain Running 2013 (50χλμ. – 1η θέση)

ZMR TeRa 2013 (80χλμ. – 1η θέση)

Faethon Olympus Μarathon 2013 (45χλμ. – 1η θέση)

VFUT 2012 (128χλμ. – 1η θέση)

Ultra Trail Mont Blanc CCC 2011 (100χλμ. – 15η θέση)

Κentavros Ultra Trail 2010 (68χλμ. – 2η θέση)

 

Σχετικά με τη FifthElement

Η εταιρεία Fifth Element, ιδρύθηκε το 1997 και διαθέτει 2 καταστήματα, με έδρα τα Ιωάννινα.

Έκτοτε, δραστηριοποιείται με πάθος, στο εμπόριο ποιοτικών αθλητικών & outdoor ειδών, υποστηρίζει αθλητικά δρώμενα με σπουδαίο πολιτιστικό και τουριστικό όφελος για την Περιφέρεια και στηρίζει συνεχώς καταξιωμένους αθλητές.

Η Fifth Element αντιπροσωπεύει τις κορυφαίες εταιρείες outdoor ειδών και αποτελεί το απόλυτα εξειδικευμένο κατάστημα αθλητικών δραστηριοτήτων όπως το τρέξιμο, η πεζοπορία, το σκι, το snowboard, η αναρρίχηση και η ορειβασία.

Απαρτίζεται από έμπειρο προσωπικό με γνώση των προϊόντων και των δραστηριοτήτων, έχοντας ως κύρια αξία και βασικό γνώρισμα, την άμεση και προσωπική επαφή με το κοινό.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X