Μπορεί να είναι μόλις ο τρίτος χρόνος διεξαγωγής του αλλά ο Διεθνής Μαραθώνιος της Παταγονίας ήρθε για να μείνει, τόσο λόγω των εκπληκτικών τοπίων που μπορεί να δει ο κάθε δρομέας αλλά και της οικολογικής σημασίας του.

Ο Μαραθώνιος διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου στο Εθνικό Πάρκο Torres del Paine.

Οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα ποτάμια του πάρκου, τις γαλήνιες λίμνες και τους συγκλονιστικούς παγετώνες, περνώντας μέσα από ένα πυκνό δάσος και μέχρι τη βάση του 3.000 μέτρων όρους Monte Almirante Nieto.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τέσσερις αγωνιστικές αποστάσεις : υπερμαραθώνιος (63 χιλιόμετρα) , μαραθώνιος (42 χιλιόμετρα) , μισός μαραθώνιο (21 χλμ) και 10 χλμ. Τα σημεία εκκίνησης είναι διαφορετικά για κάθε αγώνα, ωστόσο όλοι τερματίζουν στο ίδιο σημείο.

PIM-Mapa-1024x696

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Παταγονίας, που διοργανώνεται από τη NIGSA (Nómadas International Group), συνεχίζει να στηρίζει την αποστολή της, να στρέψει δηλαδή την προσοχή του κόσμου στην διατήρηση της Χιλιανής Παταγονίας και να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Για κάθε δρομέα που παίρνει μέρος, ένα δέντρο φυτεύεται στο Torres del Paine.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα μας μαγέψουν… και θα μας κάνουν να θέλουμε να βρεθούμε του χρόνου σε αυτά τα εκπληκτικά τοπία, φυσικά για να… τρέξουμε!

[justified_image_grid preset=15]