Running-Magazine-Logo

Ντοπέ η κορυφαία Κενυάτισα μαραθωνοδρόμος Ρίτα Τζέπτου

rita tzeptou

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Σοκ  προκαλεί η είδηση ότι η Ρίτα Τζέπτου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.

Το αμερικανικό «RunBlogRun», που ειδικεύεται σε θέματα κλασικού αθλητισμού, γράφει στο διαδίκτυο ότι η Κενυάτισα δρομέας υποβλήθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα τέλη Σεπτεμβρίου και το δείγμα της ήταν θετικό σε απαγορευμένη ουσία, η οποία δεν έχει γίνει γνωστή.

Η 33χρονη Τζέπτου αναδείχθηκε νικήτρια στους Μαραθωνίους της Βοστώνης και του Σικάγου τα δύο τελευταία χρόνια. Νικήτρια στο Σικάγο αναδείχθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2014, λίγες ημέρες μετά την υποβολή της σε έλεγχο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση των Μεγάλων Μαραθωνίων Δρόμων του Κόσμου (WMM) και την οποία αποτελούν οι αγώνες των πόλεων του Τόκιο, της Βοστώνης, του Λονδίνου, του Βερολίνου, του Σικάγου και της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσαν την αναβολή απονομής των ετήσιων βραβείων που επρόκειτο να γίνουν στις 2 Νοεμβρίου και στα οποία αναμενόταν να τιμηθεί και η Τζέπτου.

Από την πλευρά της IAAF δεν έχει ακόμη υπάρξει κάποια αντίδραση.

Λίγο αργότερα την είδηση επιβεβαίωσε και η ομοσπονδία στίβου της Κένυας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ομοσπονδία της Κένυας με μεγάλη απογοήτευση ανακοινώνει ότι ενημερώθηκε από την IAAF για το αποτέλεσμα του θετικού Α΄ δείγματος της αθλήτριας το οποίο ελήφθη σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2014. Το αποτέλεσμα της εξέτασης του Α΄ δείγματος δείχνει την παρουσία απαγορευμένης ουσίας».

Η αθλήτρια που ρωτήθηκε σχετικά, απέρριψε τις ενταντίον της κατηγορίες για χρήση αναβολικών, λέγοντας: «Αυτά είναι ψέματα».

Η ομοσπονδία της Κένυας θα καλέσει σε συνεδρίαση την ιατρική και την επιτροπή αντιντόπινγκ «για να διαπιστώσει κατά πόσον η ίδια η αθλήτρια θα επιθυμούσε να ασκήσει το δικαίωμά της να ζητήσει την εξέταση και του Β΄ δείγματος».

Τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον 36 αθλητές και αθλήτριες της Κένυας έχουν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες και το θέμα έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X