11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Τα συμπτώματα της αρθρίτιδας έρχονται φυσιολογικά με το πέρασμα των ετών και μπορεί να σε εμποδίσουν από το να διενεργείς κανονικά τις καθημερινές σου δραστηριότητες.

Μάλιστα, ο πόνος και το οίδημα (φλεγμονή) μπορεί να εξακολουθούν να υφίστανται παρά την ιατρική παρέμβαση.

Σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν από αυτούς τους πόνους, πολλοί ασθενείς με αρθρίτιδα αναζητούν εκείνα τα βότανα που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας.

Ορισμένα βότανα έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα (ΡΑ).

Δες μερικά από αυτά:

Αλόη

Η aloe vera είναι ένα από τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα βότανα στην εναλλακτική ιατρική. Είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και ιδιαίτερα χρήσιμη για την ταχύτερη θεραπεία στις μικρές εκδορές του δέρματος. Η αλόη σε μορφή τζελ μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά για να καταπραΰνει τις αρθρώσεις που σε  πονάνε.

Ευκάλυπτος

Όπως και η αλόη, ο ευκάλυπτος χρησιμοποιείται ευρέως για μια ποικιλία παθήσεων. Το εκχύλισμα από φύλλα ευκαλύπτου συμβάλλει στη θεραπεία του πόνου της αρθρίτιδας. Τα φύλλα του περιέχουν τανίνες, που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του οιδήματος και του πόνου που προκαλεί η αρθρίτιδα. Δοκίμασε επίσης, να χρησιμοποιήσεις  ζεστά επιθέματα στα σημεία που πονάς μετά την επάλειψη με ευκάλυπτο για να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα.

Τζίντζερ

Μπορεί να έχετε τζίντζερ στο ντουλάπι κυρίως για το μαγείρεμα, αλλά αυτό το βότανο είναι επίσης μια βάση σε πολλές εναλλακτικές μορφές ιατρικής. Οι χημικές ενώσεις που δίνουν στο τζίντζερ την έντονη γεύση του είναι οι ίδιες που του δίνουν και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επαρκείς έρευνες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του τζίντζερ στην αρθρίτιδα, αλλά σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής (National Center for Complementary and Alternative Medicine – NCCAM) οι πρώτες μελέτες για τη μείωση του οιδήματος από ΡΑ με τη χρήση τζίντζερ είναι ελπιδοφόρες.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα για πολλούς λόγους υγείας και η χρησιμότητά του ακόμα και για τους πόνους από την ΡΑ είναι ακόμα ένας. Το πράσινο τσάι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της φλεγμονής που προκαλεί η αρθρίτιδα. Έρευνα του NCCAM το 2010 έδειξε ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει τόσο τους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα όσο και με ΡΑ.

Κουρκούμη

Η κουρκούμη είναι μια κίτρινη σκόνη που παρασκευάζεται από το ομώνυμο φυτό. Σε αντίθεση με άλλα είδη βοτάνων, το NCCAM υποστηρίζει ότι η κουρκούμη μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για την καταπολέμηση του πόνου στις αρθρώσεις, όταν λαμβάνεται από το στόμα. Εργαστηριακές έρευνες σε ποντίκια έδειξαν ότι αυτό το βότανο μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της ΡΑ. Ωστόσο, δεν έχουν διεξαχθεί ακόμα αρκετές μελέτες σε ανθρώπους για να προσδιοριστεί ο ακριβής ρόλος της κουρκούμης στην καταπολέμηση της ΡΑ.

Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσεις να δοκιμάσεις οποιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης κάποιας ασθένειας/πάθησης, είναι σώφρον να επικοινωνήσεις πρώτα με τον προσωπικό σου γιατρό, ο οποίος θα σε συμβουλέψει κατάλληλα.

 

 

Πηγή: onmed.gr