Running-Magazine-Logo

25 αθλητές του Μαραθωνίου μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό

marathonios kourasi

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Στον Ευαγγελισμό στον οποίο υπήρχε εφημερία μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 25 δρομείς του Μαραθωνίου της Αθήνας, καθώς παρουσίασαν προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Τουλάχιστον 25 δρομείς που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο μεταφέρθηκαν στην εφημερία του «Ευαγγελισμού», με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν τη σημασία του προαθλητικού ελέγχου κυρίως για τους νέους – και όχι μόνον – αθλητές.   Σε  ανακοίνωση του ο καρδιολόγος και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ηλίας Σιώρας, υπογραμμίζει τη σημασία του προαθλητικού ελέγχου, κυρίως για τους νέους, και όχι μόνο, αθλητές.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τον οδοντιατρικό έλεγχο που είναι σχεδόν ανύπαρκτος, τον έλεγχο, της καρδιάς, της όρασης κτλ ενώ επισημαίνεται ότι «ειδικά η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες απαιτεί πιο συχνή εξέταση, ανά διετία ή τριετία ανάλογα με την ένταση του αθλήματος, ενώ για σχολικό αθλητισμό, είναι αρκετός ο έλεγχος κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια».

«Οι παραπάνω εξετάσεις πρέπει, να παρέχονται δωρεάν στη νέα γενιά από ένα οργανωμένο δίκτυο υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας και υπηρεσίες σχολικής υγιεινής», όπου επισημαίνεται ότι με απλό έλεγχο μπορούν να διαγνωστούν απλές καρδιακές παθήσεις που είναι δυνάμει επικίνδυνες.   «Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων και των οικογενειών τους πληρώνει αδρά τον προαθλητικό έλεγχο, είναι και ο βασικότερος λόγος που έχουμε τραγικά συμβάντα σε σχολεία και γήπεδα», καταλήγει ο κ. Σιώρας.

Πηγή: www.lifo.gr

 

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X