Running-Magazine-Logo

10 πράγματα που θέλεις να ξέρεις πριν αρχίσεις να τρέχεις

arxi gia treksimo

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Δεν έχω καταλάβει ακόμα καλά-καλά το πως έγινα fan του τρεξίματος…

Δήλωσα συμμετοχή στον πρώτο μου αγώνα, γιατί ήθελα να περάσω χρόνο με τους φίλους, όχι επειδή ήθελα ντε και καλά να βάλω τον αθλητισμό στη ζωή μου.

Δεν ήμουν ποτέ αυτό που λέμε “αθλητικός τύπος”, έτσι πίστευα ότι εγώ απλά δεν μπορώ να τρέξω.

Αλήθεια, το αρχικό μου σχέδιο ήταν να περπατήσω απλά καθόλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά το ανταγωνιστικό πνεύμα μου είχε άλλες βλέψεις.

Τελικά, αποφάσισα να “δουλέψω” και να κάνω training, κι από εκεί που δεν μπορούσα να τρέξω ούτε το 250 μέτρα, έφτασα να τερματίζω σε αγώνα 5 χιλιομέτρων!

Μέσα στα δύο χρόνια που ακολούθησαν από τον πρώτο μου αγώνα, έχω τρέξει πλέον όλες τις πιθανές αποστάσεις από τα 5 χιλιόμετρα μέχρι και Μαραθώνιο!

Τώρα είμαι περήφανος να αποκαλώ τον εαυτό μου αθλητή, δρομέα και μαραθωνοδρόμο.

Δεν θα άλλαζα αυτούς τους χαρακτηρισμούς με τίποτα, αλλά υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που θα ήθελα να ξέρω πριν αρχίσω να τρέχω:

1. Το τρέξιμο είναι ένας εθισμός.

Πώς αλλιώς μπορώ να δικαιολογήσω το ότι σηκώνομαι στις πέντε το πρωί του Σαββάτου για να τρέξω 30 χιλιόμετρα; Πρόκειται για τον καλύτερο εθισμό που μπορεί να έχει κάποιος, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας εθισμός.

2. Θα θέλεις να τρώς υγιεινά.

Το τρέξιμο θα σε κάνει να θέλεις να τρως υγιεινά. Εάν φάς “κακό φαγητό” και προσπαθήσεις να τρέξεις, δεν θα βγει σε καλό…

3. Θα δώσεις παραπάνω λεφτά για αθλητικά παπούτσια παρά για τακούνια (ναι, αφορά τις γυναίκες αυτό!)

Τα σωστά παπούτσια τρεξίματος θα κάνουν όλη την διαφορά. Μην τσιγκουνευτείτε αυτά τα λεφτά!

4. Τα αθλητικά ρούχα θα “καταλάβουν” την ντουλάπα σου!

Δεν μπορώ καν να θυμηθώ τι έβαζα στα συρτάρια μου πριν άρχισω να τρέχω, αλλά πλέον φοράω τόσο πολύ αθλητικά ρούχα που χρειάζομαι ποικιλία!

5. Οι τραυματισμοί θα συμβούν.

Όλοι οι δρομείς έχουν τραυματιστεί κάποια στιγμή. Στα αρχικά στάδια της ενασχόλησής μου με το τρέξιμο είχα κάποια προβλήματα στον αστράγαλο. Ξέρω τώρα ότι οι τραυματισμοί συμβαίνουν. Είναι καλύτερα να πάρεις το χρόνο που χρειάζεσαι για να θεραπευτείς, παρά να κυνηγάς την πρώτη θέση.

6. Μην τρέχεις μόνο.

Δεν έχει σημασία πόσο πολύ μου αρέσει να τρέχω, θεωρώ ότι είναι πιο υγιεινό όταν το συνδυάζω με γιόγκα ή ασκήσεις ενδυνάμωσης.

7. Η γιόγκα είναι φίλος σου.

Απλά κάντε το. Μπορεί να μην είναι τόσο φανταχτερή ή προφανώς διασκεδαστική όπως το τρέξιμο, αλλά μερικές απλές κινήσεις μπορούν να κρατήσει τα πόδια σου εύκαμπτα, ώστε να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς.

8. Θα θέλεις να τρέχεις και στις διακοπές σου

Προγραμματίζεις ένα χαλαρό σαββατοκύριακο στην παραλία; Ξέχνα το. Εκτός αν το ταξίδι πέφτει αμέσως μετά ένα μεγάλο αγώνα, θα θέλεις πιθανότατα να τρέξεις, έτσι ώστε να μην χαλάσεις το πρόγραμμά σου.

9. Θα κάνεις τρελά πράγματα κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Παράδειγμα Α: Τρέξιμο 20 χιλιομέτρων με φουσκάλες
Παράδειγμα Β: Παγόλουτρα

10. Θα αλλάξει τη ζωή σου.

Το τρέξιμο με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είμαι πιο δυνατός και πιο σκληρός από ό, τι πίστευα. Μπορεί το τρέξιμα να έρχεται μαζί με κάποιες παράξενες συνήθειες, αλλά εγώ δεν θα το άλλαζα για τίποτα.

Πηγή: runhaven.com

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X