Running-Magazine-Logo

Τρέξε 8 χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα

running2

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Μία μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της American College of Sports Medicine, έδειξε πως το να τρέχεις μεγάλες αποστάσεις κάθε εβδομάδα, βοηθά στη μακροζωία και την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων.

Πρόκειται για μία έρευνα ορόσημο για τα οφέλη του τρεξίματος. Εύκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς από το τελικό συμπέρασμα της μελέτης: “Ακόμα και με 5-10 λεπτά χαλαρό τρέξιμο την ημέρα, μπορείτε να μειώσετε κατά πολύ τους κινδύνους να έχετε κάποιας μορφής καρδιοπάθεια.”

Οι κίνδυνοι μειώνονται ακόμα περισσότερο με το τρέξιμο περίπου 8 χιλιομέτρων κάθε εβδομάδα. Έτσι όσοι κάνουν καθιστική ζωή, ίσως παρακινηθούν από αυτό, με σκοπό να βελτιώσουν την υγεία τους. Με άλλα λόγια οι δρομείς που τρέχουν τέτοιες αποστάσεις κάθε εβδομάδα, έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να αποφύγουν οποιαδήποτε αιτία θνησιμότητας και 45% περισσότερες πιθανότητες να μην πάθουν κάποια καρδιοπάθεια. Οι δρομείς που καταφέρνουν να τρέχουν αυτές τις αποστάσεις για 5,9 έτη κατά μέσο όρο, έχουν ακόμα περισσότερα οφέλη. Επίσης, οι γυναίκες φαίνεται να έχουν περισσότερα οφέλη απ’ ότι οι άνδρες δρομείς.

Η ανάλυση βασίστηκε σε περισσότερους από 55.000 ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας τα 44 χρόνια. Ωστόσο, τα οφέλη κατά της θνησιμότητας ήταν λιγότερα για εκείνους που έτρεχαν πάνω από 3 ώρες την εβδομάδα. Ο επικεφαλής της έρευνας, Duck-chul Lee, αναφέρει πως εκείνοι που τρέχουν λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα, έχουν τα ίδια οφέλη με εκείνους που τρέχουν για περισσότερες από 3 ώρες.

Τα περισσότερα από τα άτομα που έλαβαν μέρος στη μελέτη και συγκεκριμένα το 65% δεν ήταν δρομείς, το 14% σταμάτησε το τρέξιμο, το 8% άρχισε το τρέξιμο και το υπόλοιπο 13% είχε ξεκινήσει παλαιότερα το τρέξιμο.

Τα άτομα που ανήκαν στο 13% είχαν τη μεγαλύτερη μείωση στα ποσοστά θνησιμότητας. “Τα ευρήματα της μελέτης αυτής έχουν τεράστιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία,” αναφέρει ο Michael Joyner, ειδικός αντοχής στη Mayo Clinic. “Η υπερβολική άσκηση δεν επιφέρει περισσότερα οφέλη για τη δημόσια υγεία,” καταλήγει.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X