11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων “ΕΥΚΛΗΣ” με την ευγενική χορηγία της Λίμνης Βουλιαγμένης και την υποστήριξη του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, σας προσκαλεί στις 14 Δεκεμβρίου 2014 στον τρίτο αγώνα δρόμου RUN THE LAKE 10 χλμ με εκκίνηση και τερματισμό τη Λίμνη Βουλιαγμένης και διαδρομή περιμετρικά της θάλασσας στους κόλπους Βουλιαγμένης και Καβουρίου.

run the lake 2

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων ‘ΕΥΚΛΗΣ’ υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΛΣΜΑ-Υ), τη συμμετοχή του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ),  την ευγενική χορηγία και υποστήριξη της Λίμνης Βουλιαγμένης–Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ, τη συμμετοχή και υποστήριξη στον εθελοντικό τομέα του ΚΕΘΕΑ, σας προσκαλεί στον λαϊκό αγώνα δρόμου με εκκίνηση και τερματισμό τη Λίμνη Βουλιαγμένης και διαδρομή περιμετρικά της θάλασσας στους κόλπους της Βουλιαγμένης και του Καβουριού.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκοπός του αγώνα είναι η οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης, του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και της ομάδας Special Olympics, για την εκπλήρωση του οποίου θα διατεθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από τις εισφορές των συμμετοχών και των χορηγιών, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης (λινοσκεπάσματα, φάρμακα, τρόφιμα και βιβλία).

1.     Στοιχεία Αγώνα

Αφετηρία  και τερματισμός: Λίμνη Βουλιαγμένης

Ημερομηνία διεξαγωγής:  Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Έναρξη αγώνων:

 • 09:00 αγώνας 2.000 μ. για παιδιά
 • 09:00 αγώνας 1.000 μ. –  Special Olympics Hellas
 • 09:30 αγώνας 10.000 μ.
 • 09:45 αγώνας σκυταλοδρομίας  21.000 μ. | 4×5.275 μ. – Real Road Relays Marathon & Half Marathon (3R)

2.     Πληροφορίες διαδρομών

Όλες οι διαδρομές έχουν εκκίνηση και τερματισμό το ίδιο σημείο, τη λίμνη Βουλιαγμένης.

 1. Η διαδρομή των 2.000 μ. για παιδιά ξεκινά από τη Λίμνη με πορεία αμέσως δεξιά επί της Ποσειδώνος και στα 800 μέτρα αριστερά προς Λαιμό. Στα 200 μέτρα (Ωκεανίδα) οι μικροί δρομείς θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στην είσοδο της Λίμνης.
 2. Η διαδρομή των 1.000 μ. για την ομάδα Special Olympics Hellas ξεκινά από τη Λίμνη με πορεία αμέσως δεξιά επί της Ποσειδώνος μέχρι τα 500 μέτρα όπου θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στην είσοδο της Λίμνης.
 3. Η διαδρομή των 10.000 μέτρων θα ξεκινήσει μέσα από τη Λίμνη Βουλιαγμένης και θα ακολουθήσει πορεία αμέσως δεξιά επί της Ποσειδώνος. Σε 800 μέτρα οι δρομείς θα στρίψουν αριστερά προς Λαιμό και αμέσως δεξιά προς Καβούρι, θα διασχίσουν περιμετρικά την παραλία Καβουριού, κατόπιν θα κινηθούν με κατεύθυνση προς τον Αστέρα μέχρι το ακρωτήρι του Λαιμού  όπου  θα κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στη Λίμνη.
 4. Η διαδρομή της σκυταλοδρομίας θα ξεκινήσει μέσα από τη Λίμνη Βουλιαγμένης και θα ακολουθήσει πορεία αμέσως δεξιά επί της Ποσειδώνος. Σε 800 μέτρα οι δρομείς θα στρίψουν αριστερά προς Λαιμό και αμέσως δεξιά προς Καβούρι, θα διασχίσουν περιμετρικά την παραλία Καβουριού, κατόπιν θα κινηθούν με κατεύθυνση προς τον Αστέρα μέχρι τα 5.275 μ. όπου ο επόμενος αθλητής κάθε ομάδας θα αναλάβει να τρέξει την υπόλοιπη διαδρομή, προς τον Λαιμό μέχρι τη λίμνη Βουλιαγμένης (σημείο εκκίνησης) και ακολούθως και οι άλλοι 2 αθλητές της ομάδας.

Οι τερματίσαντες μπορούν, αν θέλουν, να κολυμπήσουν ‘δωρεάν’, αφού η θερμοκρασία του ιαματικού νερού της λίμνης κυμαίνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

3.     Ιατρική κάλυψη

Κατά τη διάρκεια του αγώνα παρέχεται ιατρική κάλυψη.

4.     Ναυαγοσωστική υποστήριξη

Η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής ‘ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ.’ www.pashna.gr θα παρέχει υπηρεσίες ναυαγοσωστικής υποστήριξης εντός και εκτός  της Λίμνης σε κάθε συμμετέχοντα.

5.     Τροφοδοσία

Σταθμοί με νερό:

 • Στην εκκίνηση-τερματισμό
 • Στα 5 χιλιόμετρα

 

6.     Δηλώσεις συμμετοχής  –  όριο συμμετοχών και καταληκτική ημερομηνία εγγραφής – κόστος συμμετοχής – χορηγίες

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο επίσημο website της διοργάνωσηςwww.runthelake.gr, από Δευτέρα 10 Νοεμβρίου μέχρι  την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 και με ανώτατο όριο συμμετοχών τους 1.300 δρομείς.

Περαιτέρω πληροφορίες παρέχονται στα websites www.runthelake.gr καθώς και στα τηλέφωνα:   2117709011

7.     Κόστος συμμετοχής – Χορηγίες

      1. Αγώνας 10.000 μέτρων

Το κόστος συμμετοχής για το απλό πακέτο είναι 8 ευρώ και για το ενισχυμένο, με παροχή τεχνικού       T- Shirt είναι 14 ευρώ.

Tο ποσό της συμμετοχής κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων ‘’ΕΥΚΛΗΣ’’ στην Τράπεζα Πειραιώς:

GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052

 1. Αγώνας σκυταλοδρομίας Real Road Relays marathon & Half Marathon (3R)

Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα σκυταλοδρομίας Real Road Relays Marathon & Half Marathon (3R) είναι  50 ευρώ ανά ομάδα με όλες τις παροχές και μπλουζάκι τεχνικό για κάθε δρομέα.

Το ποσό της συμμετοχής κατατίθεται στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό.

Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στην ηλεκτρονική αίτηση.

Για την ευόδωση του σκοπού του αγώνα μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει στο χορηγικό πρόγραμμα ως χορηγός με οποιοδήποτε ποσό, δηλώνοντας το στη φόρμα εγγραφής.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα λαμβάνετε αυτομάτως ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνσή σας για την εγκυρότητα της συμμετοχής σας.

 1. Αγώνας 2.000 μέτρων

Ο αγώνας των 2.000 μέτρων για παιδιά μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν

 1. Αγώνας 1.000 μέτρων

Ο αγώνας των 1.000 μέτρων Special Olympics Hellas είναι δωρεάν

8.     Ομαδικές συμμετοχές – Δωρεάν συμμετοχές

Οι ομαδικές εγγραφές πρέπει να αποτελούνται από τουλάχιστον 10 άτομα και η έκπτωση που τους παρέχεται είναι 1 € ανά εγγραφή/άτομο, αφορούν δε συλλόγους, φορείς, ομάδες, οργανισμούς, εταιρείες και σχολεία. Συμπληρώστε στη φόρμα εγγραφής ότι πρόκειται για ομαδική συμμετοχή.

Χωρίς κόστος μπορούν να συμμετάσχουν οι αθλητές που εντάσσονται στην κατηγορία Α.ΜΕ.Α., οι οποίοι θα λάβουν όλες τις παροχές και τα προνόμια της διοργάνωσης συμπληρώνοντας φόρμα εγγραφής για να λάβουν χρονομέτρηση, μπλουζάκι και αριθμό αθλητή.

9.     Παραλαβή chip χρονομέτρησης & αριθμών

Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά, ενώ η παραλαβή των chip χρονομέτρησης, των αριθμών συμμετοχής και του πακέτου προνομίων του αγώνα θα γίνεται στη Λίμνη Βουλιαγμένης:

 • Παρασκευή 12/12, από 10:00-18:00
 • Σάββατο 13/12, από 09:00-18:00

10.  Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς άνω των 18 ετών. Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα,  παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον του ‘ΕΥΚΛΗΣ’ για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

Επίσης, ρητώς αποδέχονται και παρέχουν τη  συναίνεσή τους στη λήψη φωτογραφιών, υλικού βίντεο και στην προβολή του γεγονότος, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο, μέσο μαζικής επικοινωνίας ή κοινωνικό δίκτυο εφόσον το επιλέξει ο ‘ΕΥΚΛΗΣ’  για την προβολή της διοργάνωσης.

11.  Έπαθλα

 • Διπλώματα και μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν
 • Κύπελλα θα δοθούν στους 6 νικητές των κατηγοριών ανδρών και γυναικών (3 και 3 αντίστοιχα)
 • Από τη λίμνη Βουλιαγμένης – Voucher δωρεάν εισόδου στους 6 πρώτους νικητές αντρών και γυναικών. Συγκεκριμένα: στους 1ους, 30 δωρεάν προσωπικές επισκέψεις διάρκειας μέχρι 30/5/2015 και στους 2ους και 3ους 10 δωρεάν προσωπικές επισκέψεις διάρκειας μέχρι 30/5/2015
 • Από την ASICS – Voucher εκπτωτικά αξίας 40 ευρώ στους 6 πρώτους νικητές των κατηγοριών αντρών και γυναικών (3 και 3 αντίστοιχα)

 

12.  Αναβολή-ακύρωση αγώνα

Ενημέρωση για τυχόν αναβολή και μετάθεση του αγώνα σε άλλη ημερομηνία ή ακύρωση αυτού λόγω ανωτέρας βίας θα γίνει μέσω των Μ.Μ.Ε. και του επίσημου website της διοργάνωσης.

 

Αναλυτικές  πληροφορίες  για τον αγώνα, τον χάρτη διαδρομής, τη φόρμα εγγραφής, τα έπαθλα, τους χορηγούς, τον εθελοντισμό και τα αποτελέσματα θα βρείτε στο site www.runthelake.gr.

Ακολουθεί το επίσημο Δελτίο τύπου

Ο αγώνας «Run the Lake» «τρέχει» για τρίτη συνεχή χρονιά στη μοναδική Λίμνη Βουλιαγμένης. Μια διοργάνωση που αποτελεί πλέον έναν αθλητικό θεσμό σας προσκαλεί και σας προκαλεί να συμμετέχετε σε έναν αγώνα με βασικό κριτήριο τη διάθεσή σας για προσφορά.

Το Run the Lake που απευθύνεται όχι μόνο σε έμπειρους αλλά και σε αρχάριους δρομείς, δεν είναι απλά άλλος ένας αγώνας δρόμου, αποτελεί μια προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσο άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα, μέσω του «Τρέχω & Προσφέρω» το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από τις εισφορές των συμμετοχών και των χορηγιών θα διατεθεί στον Κοινωνικό Ξενώνα Βουλιαγμένης και στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να συνεισφέρουν και είδη πρώτης ανάγκης, όπως: κλινοσκεπάσματα, φάρμακα και τρόφιμα.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 09:00 το πρωί στο ομορφότερο σημείο της Αττικής, στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα αγωνιστούν στο τρέξιμο 10.000m δίπλα στη θάλασσα ενώ τα παιδιά σε διαδρομή 2.000m. Για την  ομάδα Special Olympics Hellas διαμορφώθηκε διαδρομή 1.000m. Τέλος, ο αγώνας σκυταλοδρομίας Real Road Relays Marathon & Half Marathon (3R) είναι συνολικής διαδρομής 21.000m, 4X5.275m.

Η διαδρομή θα χρονομετρηθεί με ηλεκτρονικό τσιπάκι της εταιρείας Fitway.

Μετά τον τερματισμό, όλοι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν το κολύμπι στα ιαματικά νερά της Λίμνης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.runthelake.gr από τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014. Το ανώτατο όριο συμμετοχών είναι οι 1.300 δρομείς.

Με αφορμή τη φιλοξενία αυτού του ιδιαίτερου αθλητικού γεγονότος, ο Γενικός Διευθυντής της Λίμνης Βουλιαγμένης, κ. Νίκος Παπαζήσης επισημαίνει: « Η φιλοξενία του αγώνα Run the Lake , αποτελεί πλέον θεσμό για εμάς. Είμαι περήφανος γιατί μέσα από αυτή τη μοναδική διοργάνωση αφενός προάγουμε τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι και αφετέρου αποδεικνύουμε έμπρακτα τη σημασία της ανιδιοτελούς προσφοράς και στήριξης σε ευγενείς κοινωφελείς σκοπούς»