Running-Magazine-Logo

Προγραμμα προπονησης για Μαραθωνοδρομους

Marathon Runners

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

 Το παρακάτω προπονητικό πρόγραμμα μαραθωνίου δρόμου προτείνεται για τους δρομείς που έχουν ως στόχο να τρέξουν έναν μαραθώνιο μέσα σε λίγους μήνες, φυσικά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει βασική προπονητική κατάρτιση και ότι ο δρομέας είναι σε θέση να τρέξει σήμερα 21 χιλιόμετρα σε ένα άνετο ρυθμό.

Αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε επαρκή βασική φυσική κατάσταση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ταιριάζει σε εσάς. Το πρόγραμμα καθορίζεται έτσι ώστε το μέγιστο των χιλιομέτρων που συμπληρώνεται σε μία μόνο εβδομάδα, είναι 75 χιλιόμετρα, και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εβδομάδα σας σε χιλιόμετρα. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο μαραθώνιος είναι μια μεγάλη δέσμευση και απαιτεί χρόνο, κίνητρα και υπομονή. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι μια προπόνηση χαμένη δεν επηρεάζει την απόδοσή σας συνολικά. Αν αισθάνεστε να υπερβάλετε στην προπόνηση , η αισθάνεστε άρρωστος ή απλά δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το φορτίο της προπόνησης, προσαρμόστε το χρονοδιάγραμμα της προπόνησης με ξεκούραση μιας ή δύο ημέρων.

marathonΌλες οι προπονήσεις τρεξίματος πρέπει να περιλαμβάνουν προθέρμανση και αποθεραπεία

Προθέρμανση για τουλάχιστον 10-20 λεπτά και αποθεραπεία τουλάχιστον 10 λεπτά. Πριν ξεκινήσετε το τρέξιμο αλλά και κατά διάρκεια του τελευταίου μέρους της προθέρμανσης θα πρέπει να κάνετε κάποιες ασκήσεις ως μια μορφή δυναμικής διάτασης η οποία περιλαμβάνει γόνατα, γλουτό κνήμες κ.λ.π. Κάθε προπόνηση τρεξίματος πρέπει να περιλαμβάνει χρόνο για την προθέρμανση και την αποθεραπεία, αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές για να έχετε το μέγιστο όφελος από τη προπόνηση σας και να σας δώσει τη δυνατότητα να ανακτήσετε πιο γρήγορα για την επόμενη προπόνηση σας.

Τύποι προπονητικών προτάσεων:

Τρέξιμο αποκατάστασης : Το τρέξιμο ανάκτησης είναι ακριβώς αυτό, που χρησιμοποιείτε ως δραστική μορφή της ανάκαμψης-αποκατάστασης και θα πρέπει να γίνεται σε χαμηλή ένταση. Μην ανησυχείτε σχετικά με το ρυθμό του τρεξίματος, θα πρέπει πάντα να είναι εύκολος, ακόμα και όταν αισθάνεστε καλά και είστε έτοιμοι για να τον αυξήσετε.

Ελεύθερο συνεχόμενο τρέξιμοΤο ελεύθερο συνεχόμενο τρέξιμο είναι ότι πρέπει για να χρησιμοποιήσετε μέσα στην εβδομάδα για βελτίωση της αερόβιας ικανότητας αυτό θα μπορεί να γίνετε και με την μορφή τρεξίματος σε ανώμαλο έδαφος. Η διάρκεια αυτού θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 1 ώρας έως 1:40΄ ,και ο ρυθμός τρεξίματος πρέπει να είναι ελεύθερος μέτριας έντασης και να είναι από 30’ δευτερόλεπτα έως και 50 δευτερόλεπτα αργότερος από τον ρυθμό μαραθωνίου (υπολογίζοντας το ρυθμό στα 1000μ). Επίσης ενδιάμεσα σ’ αυτό το είδος προπόνησης μπορείτε να κάνετε ανοίγματα (σχετικά γρήγορο τρέξιμο σε μικρή απόσταση από 100μ έως 300μ)

Τρέξιμο μεγάλης διάρκειας (longrun) : Το συνεχόμενο μακρύ τρέξιμο είναι το κλειδί για την επιτυχία σας μαραθώνιο. Ο μαραθώνιος είναι ένα γεγονός που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μιας μακράς διάρκειας σε χαμηλή ένταση. Το συνεχόμενο μακρύ τρέξιμο θα πρέπει να γίνει σε μια λοφώδη περιοχή και να περιλαμβάνει ένα συνδυασμό μαλακών και σκληρών επιφανειών. Όσο οι αγώνες πλησιάζουν σταδιακά αρχίζετε να τρέχετε σε λιγότερο λοφώδεις έδαφος και να τρέχετε το μεγαλύτερο μέρος σε άσφαλτο, έτσι ώστε να συνηθίσουν τα πόδια να τρέχουν στο δρόμο. Το συνεχόμενο τρέξιμο θα πρέπει να είναι μέτριας έντασης . Ο επιθυμητός ρυθμός τρεξίματος θα πρέπει να είναι 40-50 δευτερόλεπτα πιο αργός από το ρυθμό που θα τρέξετε στο μαραθώνιο (υπολογίζοντας το ρυθμό στα 1000μ).Είναι καλό να τρέχετε με group

Διασκελισμοί (Ανοίγματα): Οι διασκελισμοί χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν την καλύτερη νευρομυϊκή λειτουργία και απόδοσή σας.Γίνονται ενδιάμεσα από ένα ελεύθερο συνεχόμενο τρέξιμο και γίνονται με την μορφή επαναλήψεων π.χ. 10Χ100μ σε ρυθμό τρεξίματος περίπου 21΄΄ με 24’’δευτερόλεπτα (ανάλογα την ταχύτητα του δρομέα) και επιστροφή στο αερόβιο τρέξιμο. Το μεταξύ διάλλειμα των επαναλήψεων περίπου 50μ με 100μ ελαφρύ jogging.

Τρέξιμο σε μικρής κλίσης κατηφόρα με μορφή διασκελισμών (ανοίγματα): Οι κατηφορικοί διασκελισμοί είναι παρόμοιοι με τους απλούς διασκελισμούς εκτός που αυτοί γίνονται σε μια ελαφρά κατηφορική κλίση. Το έδαφος που θα χρησιμοποιήσετε να είναι κατά προτίμηση χωμάτινο. Οι κατηφορικοί διασκελισμοί πρέπει να είναι κοντά στην μαξιμουμ ταχύτητα, προκειμένου να ενισχυθεί η τεχνική του τρεξίματος και να πιέσει τους μύες έκκεντρα. Έκκεντρες μυϊκές συσπάσεις είναι όταν ο μυς μακραίνει, δεδομένου ότι συστέλλεται. Αυτό είναι το είδος της συστολής που πραγματοποιείτε όταν τρέχετε με σχετική υπέρβαση ταχύτητας σε κατηφορική κλίση, ή στο τέλος ενός μακρύ αγώνα..

Αναερόβιο κατώφλι – προπόνηση interval: Το αναερόβιο κατώφλι ενισχύεται επιτρέποντας την αυξημένη ταχύτητα να διατηρηθεί, καθώς και να μειώσει την μυϊκή κόπωση στο ρυθμό που επιθυμείτε στο μαραθώνιο. Οι προπονήσεις για την αύξηση της αναερόβιας ικανότητας προτείνετε να γίνονται σε στίβο και μετά από καλό ζέσταμα (προθέρμανση). Για την βελτίωση της αναερόβιας ικανότητας πολύ καλή είναι η προπόνηση ιντερβαλ (διαλειμματική προπόνηση). Οι προσπάθειες θα πρέπει να γίνονται σε ρυθμό αγώνα 10kmκαι με σταθερό ρυθμό για κομμάτια άνω των 1000m και σε ρυθμό αγώνα 5kmγια κομμάτια κάτω των 800m. Η ανάπαυση μεταξύ των κομματιών θα πρέπει να είναι χαλαρό jogging η και περπάτημα.

Athletes compete in the women's marathon final at the London 2012 Olympic Games at The MallΑντοχή στη δύναμη: Λόγω της διάρκειας και της φύσης των μαραθώνιων, ένα από τα βασικά θέματα σχετικά με την διάρκεια της απόστασης και τις παρατεταμένης κόπωσης, είναι η δύναμη αυτή που θα αντισταθεί στην κόπωση για να τρέχουμε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η καλύτερη μέθοδος για την ανάπτυξη αντοχής στη δύναμη μέσα από την προσπάθεια είναι το τρέξιμο σε λόφους , αυτό είναι επίσης μια μέθοδος για την ανάπτυξη οικονομικού τρεξίματος. Οι προπονήσεις σε λόφους θα πρέπει να γίνονται σε σχετικά μεγάλη απόσταση μέτριου βαθμού και η ένταση θα πρέπει να ισοδυναμεί με σταθερή – έντονη. Πρέπει να προσπαθούμε να διατηρήσουμε τους μεγάλους διασκελισμούς κατά την ανάβαση, καθώς αυτό θα επιφέρει μια μεγαλύτερη βελτίωση στη δύναμη. Μόλις φτάσετε στην ολοκλήρωση της προσπάθειας στο τέλος της ανηφόρας, γυρίστε και με χαλαρό jogging και επαναλάβεται την προσπάθεια . Ένα παράδειγμα τέτοιας προπόνησης είναι: τρέξιμο σε ανώμαλο έδαφος 10km με μέτριο αερόβιο τρέξιμο συμπεριλαμβανομένου ενδιάμεσα 5 X 2λεπτα σταθερά έντονα Επίσης θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης οι οποίες είναι πολύ ωφέλιμες για την προετοιμασία μαραθωνίου σας. Εκτός από το δρομικό κομμάτι ανάπτυξης της αντοχής στη δύναμη που αναλύθηκε παραπάνω μπορούμε να δουλέψουμε και με μια ποικιλία ασκήσεων δύναμης π.χ κυκλική προπόνηση, συνδυασμός τρεξίματος και ασκήσεων δύναμης.

Ρυθμός Μαραθωνίου: Το τρέξιμο στην προπόνηση σε ρυθμό Μαραθώνιου είναι μια πρόβα για το πραγματικό αγώνα. Αφού προηγηθεί πρώτα η προθέρμανση ο ρυθμός που θα ακολουθήσετε στην προπόνηση θα πρέπει να είναι αυτός που επιθυμείτε να τρέξετε σ’ έναν αγώνα μαραθωνίου. Η προπόνηση πρέπει να γίνετε σ΄ ένα παρόμοιο μέρος με κλίσεις και έδαφος σαν αυτό του αγώνα και η ενδυμασία και η λήψη ποτών και τροφής να ληφθεί όπως ακριβώς θα προγραμματίσετε τον αγώνα σας. Η απόσταση που προτείνετε να διανύσετε συνολικά χωρίς την προθέρμανση 15’ λεπτών είναι μεταξύ 18kmκαι 22km

Temporun: Τοtempo run χρησιμοποιείται για να προετοιμαστεί το σώμα σας να τρέχει με την ταχύτητα που επιθυμείτε μαραθώνιο. Είναι τρέξιμο σε ρυθμό περίπου Ημιμαραθωνίου και οι αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσετε στην προπόνηση είναι μεταξύ 5kmκαι 13km συνεχόμενο τρέξιμο. Μια άλλη παραλλαγή tempo run είναι να γίνει μέσα σε μία απόσταση περίπου π.χ 14kmελεύθερου τρεξίματος και ενδιάμεσα να γίνουν 3 Χ 10λεπτα (ρυθμός ημιμαραθωνίου) με 2 λεπτά διάλλειμα χαλαρό το ένα από το άλλο 10λεπτο.

Διατάσεις (Stretching): Στην αρχη και στο τέλος κάθε προπόνησης πρέπει να κάνουμε ασκήσεις διάτασης περίπου 10 λεπτά. Το Stretching μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας τραυματισμού και κούρασης, αυξάνοντας την ευκαμψία των μυών σας.

Προπόνηση δύναμης: Η προπόνηση δύναμης θα μπορεί να είναι με βάρη η χωρίς στοχεύοντας πάντα στην ανάπτυξη της αντοχής στη δύναμη αλλά και μερικές φορές στην γενική δύναμη. Έχει αποδειχθεί ότι η προπόνηση δύναμης βελτιώνει την τεχνική, μειώνει την μυϊκή κόπωση, ενώ μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη των τραυματισμών. Οι προπονήσεις δύναμης κυμαίνονται μεταξύ μίας η δύο φορές την εβδομάδα και δεν πρέπει η εφαρμογή τους να υποβαθμίζει την ικανότητα των μυών να ανταποκριθούν άνετα στις επόμενες δρομικές προπονήσεις.

Διατροφή και λήψη ηλεκτρολυτών και υγρών: Είναι σημαντικό να δώσουμε μεγάλη έμφαση και προσοχή στη διατροφή και την λήψη υγρών τόσο κατά την προπόνηση μας αλλά και στην υπόλοιπη ζωή μας κατά την περίοδο των προπονήσεων. Φάτε γεύματα πλούσια σε υδατάνθρακες για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο του Σαββάτου (διότι την επόμενη μέρα έχετε να τρέξετε μεγάλη απόσταση (longrun) Αποφύγετε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι, την κατανάλωση υπερβολικής πρωτεΐνης και τρόφιμα πλούσια σε λίπος όλη την ημέρα του Σαββάτου.

Ενδεικτικό πρόγραμμα Μαραθωνίου 12 εβδομάδων:

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι αυτή που ανέφερα και στην αρχή ότι δηλαδή , υπάρχει βασική προπονητική κατάρτιση και ότι ο δρομέας είναι σε θέση να τρέξει σήμερα 21 χιλιόμετρα σε ένα άνετο ρυθμό.



1η Εβδομάδα:

ΔΕΥΤΕΡΑ:              Τρέξιμο αποκατάστασης 5km

ΤΡΙΤΗ:                    Ρεπό

ΤΕΤΑΡΤΗ:             Ελεύθερο τρέξιμο 13km

ΠΕΜΠΤΗ:             Τρέξιμο αποκατάστασης 6km

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:       Ελεύθερο τρέξιμο 10km + 6×100 Ανοίγματα

ΣΑΒΒΑΤΟ:             Ρεπό

ΚΥΡΙΑΚΗ:             Τρέξιμο μεγάλης διάρκειας (longrun) 22km

ΣΥΝΟΛΟ   56km

2η Εβδομάδα:

ΔΕΥΤΕΡΑ:              Τρέξιμο αποκατάστασης 5km

ΤΡΙΤΗ:                    Ρεπό

ΤΕΤΑΡΤΗ:              Ελεύθερο τρέξιμο 15km

ΠΕΜΠΤΗ:              Τρέξιμο αποκατάστασης 6km

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:        Ελεύθερο τρέξιμο 12km + 8×100 Ανοίγματα

ΣΑΒΒΑΤΟ:              Ρεπό

ΚΥΡΙΑΚΗ:              Τρέξιμο μεγάλης διάρκειας (longrun) 25km

ΣΥΝΟΛΟ   63km

3η Εβδομάδα:

ΔΕΥΤΕΡΑ:               Τρέξιμο αποκατάστασης 6km

ΤΡΙΤΗ:                     Ρεπό

ΤΕΤΑΡΤΗ:               Ελεύθερο τρέξιμο 17km

ΠΕΜΠΤΗ:               Τρέξιμο αποκατάστασης 5km

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:         Ελεύθερο τρέξιμο 12km + 10×100 Ανοίγματα

ΣΑΒΒΑΤΟ:               Ρεπό

ΚΥΡΙΑΚΗ:                Τρέξιμο μεγάλης διάρκειας (longrun) 30km

ΣΥΝΟΛΟ   70km

4η Εβδομάδα:

ΔΕΥΤΕΡΑ:                 Ρεπό

ΤΡΙΤΗ:                       Ελεύθερο τρέξιμο 14km+ 10×100 Ανοίγματα

ΤΕΤΑΡΤΗ:                 Τρέξιμο αποκατάστασης 5km

ΠΕΜΠΤΗ:                 Ελεύθερο τρέξιμο 5km – Αναερόβιο Κατώφλι           (Interval) 4x1600m με 3 λεπτά περπάτημα για ξεκούραση – 2km χαλαρό τρέξιμο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:          Ελεύθερο τρέξιμο 12km

ΣΑΒΒΑΤΟ:                Ρεπό

ΚΥΡΙΑΚΗ:                 Τρέξιμο μεγάλης διάρκειας (longrun) 22km

ΣΥΝΟΛΟ   66.6km

5η Εβδομάδα:

ΔΕΥΤΕΡΑ:                 Ρεπό

ΤΡΙΤΗ:                       Τρέξιμο αποκατάστασης 7km

ΤΕΤΑΡΤΗ:                 Ελεύθερο τρέξιμο 5km – Αναερόβιο Κατώφλι (Interval) 5x1200m με 3 λεπτά περπάτημα για ξεκούραση – 1km χαλαρό τρέξιμο

ΠΕΜΠΤΗ:                 Ελεύθερο τρέξιμο 10kmσε ανώμαλο έδαφος + Συμπεριλαμβανομένου και την αντοχή στη δύναμη 4×2λεπτα ανηφόρες (μέσα στα 10km)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:           Ρεπό

ΣΑΒΒΑΤΟ:                 Τρέξιμο αποκατάστασης 5km

ΚΥΡΙΑΚΗ:                  Ρυθμός Μαραθωνίου 22km (τα 15kmσε ρυθμό Μαραθωνίου)

ΣΥΝΟΛΟ   57km

6 Εβδομάδα:

ΔΕΥΤΕΡΑ:                Ρεπό

ΤΡΙΤΗ:                      Τρέξιμο αποκατάστασης 7km

ΤΕΤΑΡΤΗ:                Ελεύθερο τρέξιμο 5km – Αναερόβιο Κατώφλι (Interval ) 4x2000m με 3-4 λεπτά περπάτημα για ξεκούραση – 1km χαλαρό τρέξιμο

ΠΕΜΠΤΗ:                Τρέξιμο αποκατάστασης 7km

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:          Ελεύθερο τρέξιμο 14km σε ανώμαλο έδαφος + Συμπεριλαμβανομένου         2km tempo run και μετά και τηναντοχή στη δύναμη 4×2λεπτα ανηφόρες (μέσα στα 14km)

ΣΑΒΒΑΤΟ:                Ρεπό

ΚΥΡΙΑΚΗ:                 Τρέξιμο μεγάλης διάρκειας (longrun) 32km

ΣΥΝΟΛΟ   74km

7 Εβδομάδα:

ΔΕΥΤΕΡΑ:                 Ρεπό

ΤΡΙΤΗ:                       Τρέξιμο αποκατάστασης 7km

ΤΕΤΑΡΤΗ:                 Ελεύθερο τρέξιμο 6km – Αναερόβιο Κατώφλι (Interval) 5x1000m με 2 λεπτά περπάτημα για ξεκούραση – 1km χαλαρό τρέξιμο

ΠΕΜΠΤΗ:                 Ελεύθερο τρέξιμο 10km σε ανώμαλο έδαφος + 6Χ100 ανοίγματα σε μικρής κλίσης κατηφόρα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:           Ελεύθερο τρέξιμο 12km (συμπεριλαμβανομένου 6X100m)

ΣΑΒΒΑΤΟ:                 Ρεπό

ΚΥΡΙΑΚΗ:                 Τρέξιμο μεγάλης διάρκειας (longrun) 22km

ΣΥΝΟΛΟ   63km

8η Εβδομάδα:

ΔΕΥΤΕΡΑ:                 Ρεπό

ΤΡΙΤΗ:                       Ελεύθερο τρέξιμο 12kmσε ανώμαλο έδαφος συμπεριλαμβανομένου 1km tempo run και μετά και την αντοχή στη δύναμη 6×2λεπτα ανηφόρες (μέσα στα 12km)

ΤΕΤΑΡΤΗ:                 Τρέξιμο αποκατάστασης 7km

ΠΕΜΠΤΗ:                 Ελεύθερο τρέξιμο 6km + Tempo run 8km + 1km χαλαρό τρέξιμο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:           Ελεύθερο τρέξιμο 12km (συμπεριλαμβανομένου 10X100m)

ΣΑΒΒΑΤΟ:                 Ρεπό

ΚΥΡΙΑΚΗ:                 Τρέξιμο μεγάλης διάρκειας (longrun) 34km

ΣΥΝΟΛΟ   81km

9η Εβδομάδα:

ΔΕΥΤΕΡΑ:                 Ρεπό

ΤΡΙΤΗ:                       Τρέξιμο αποκατάστασης 7km

ΤΕΤΑΡΤΗ:                 Ελεύθερο τρέξιμο 14kmσε ανώμαλο έδαφος συμπεριλαμβανομένου 3km tempo run και μετά και την αντοχή στη δύναμη 4×2λεπτα ανηφόρες (μέσα στα 14km)

ΠΕΜΠΤΗ:                 Τρέξιμο αποκατάστασης 7km

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:           Ελεύθερο τρέξιμο 15km (συμπεριλαμβανομένου 10X100m)

ΣΑΒΒΑΤΟ:                 Ρεπό

ΚΥΡΙΑΚΗ:                  Ρυθμός Μαραθωνίου 26km (τα 22kmσε ρυθμό Μαραθωνίου)

ΣΥΝΟΛΟ 69km

10η Εβδομάδα:

ΔΕΥΤΕΡΑ:                Ρεπό

ΤΡΙΤΗ:                      Τρέξιμο αποκατάστασης 6km

ΤΕΤΑΡΤΗ:                Ελεύθερο τρέξιμο 5km – Αναερόβιο Κατώφλι (Interval) 8x800m με 2 με 2’30’’ λεπτά περπάτημα για ξεκούραση – 1km χαλαρό τρέξιμο

ΠΕΜΠΤΗ:                Τρέξιμο αποκατάστασης 7km

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:          Ελεύθερο τρέξιμο 6km + Tempo run 10km + 1km χαλαρό τρέξιμο

ΣΑΒΒΑΤΟ:                Ρεπό

ΚΥΡΙΑΚΗ:                Τρέξιμο μεγάλης διάρκειας (longrun) 28km

ΣΥΝΟΛΟ    70.5km

11η Εβδομάδα:

ΔΕΥΤΕΡΑ:               Ρεπό

ΤΡΙΤΗ:                     Τρέξιμο αποκατάστασης 7km

ΤΕΤΑΡΤΗ:               Ελεύθερο τρέξιμο 6km – Αναερόβιο Κατώφλι (Interval) 12x400m με 1’30’’ λεπτά περπάτημα για ξεκούραση – 1km χαλαρό τρέξιμο

ΠΕΜΠΤΗ:              Τρέξιμο αποκατάστασης 7km

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:        Ελεύθερο τρέξιμο 6km + Tempo run 8km + 1km χαλαρό τρέξιμο

ΣΑΒΒΑΤΟ:              Ρεπό

ΚΥΡΙΑΚΗ:              Τρέξιμο μεγάλης διάρκειας (longrun) 18km

ΣΥΝΟΛΟ      57km

12η Εβδομάδα:

ΔΕΥΤΕΡΑ:               Ρεπό

ΤΡΙΤΗ:                     Τρέξιμο αποκατάστασης 7km

ΤΕΤΑΡΤΗ:              Ελεύθερο τρέξιμο 5km + 4kmσε ρυθμό Μαραθωνίου + 1km χαλαρό τρέξιμο

ΠΕΜΠΤΗ:              Τρέξιμο αποκατάστασης 5km + 5Χ100μ ανοίγματα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:        Ρεπό

ΣΑΒΒΑΤΟ:              Τρέξιμο αποκατάστασης 5km η Ρεπό.

ΚΥΡΙΑΚΗ:              Αγώνας Μαραθωνίου 42.195km

ΣΥΝΟΛΟ   27km + Αγώνας

 

Σημειώσεις: Όταν ο δρομέας αισθάνεται κόπωση την επόμενη ημέρα μίας δύσκολης προπόνησης δεν κάνει την προπόνηση του προγράμματος αλλά κάνει τρέξιμο αποκατάστασης η παίρνει ρεπό. Η προπόνηση που δεν θα γίνει εκείνη την ημέρα χάνετε και δεν αντικαθιστά άλλη προπόνηση…η συνεννοείται με τον προπονητή του για να ακολουθήσει πρόγραμμα ανάληψης τις επόμενες ημέρες εάν η κόπωση συνεχίζεται.

Μεγάλη προσοχή στην διατροφή.

 

Καραγιάννης Γιάννης

Γυμναστής – Προπονητής

με ειδικότητα τον Κλασσικό Αθλητισμό

 

[justified_image_grid preset=15]

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X