Running-Magazine-Logo

Τί προκαλεί τους πόνους στα πόδια

ponos gampa

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Υπάρχουν πολλές αιτίες του πόνου των ποδιών που είναι δύσκολο να διαγνωστούν και συχνά παραμένουν αναπάντητες.

Οι ακτινογραφίες μπορούν να ανιχνεύσουν μόνο μακροχρόνια κατάγματα, τα οποία δεν είναι και ο λόγος που πονάτε. Ο πόνος που προκαλείται γρήγορα από το τρέξιμο ίσως σχετίζεται με το σύνδρομο παγίδευσης ιγνυακής αρτηρίας (PAES) ή το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CECS). Τα προβλήματα αυτά δεν έχουν σχέση με πλατυποδία, αλλά μάλλον τη ροή του αίματος προς και στο μυ, σύμφωνα με τον Dr. William Roberts (καθηγητή του τμήματος Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα).

Διάβασε επίσης : Οι πάτοι στα παπούτσια μειώνουν την πίεση στον αχίλλειο τένοντα

Το PAES προκαλείται από την απόφραξη της ροής του αίματος της ιγνυακής αρτηρίας στην περιοχή πίσω από την άρθρωση του γόνατος. Ωστόσο είναι σχετικά σπάνια. Το μεγαλύτερο ποσοστό της ζημιάς, συμφωνία με ιατρούς, σε ηλικιωμένους ασθενείς προκαλείται από το σχηματισμό αθηροσκληρωτικής πλάκας στις αρτηρίες. Επιστημονικά είναι μια μηχανική απόφραξη που προκαλείται από τις παραλλαγές στην ανατομία στο οπίσθιο γόνατο. Μπορείς να ελέγξετε για να δείς εάν αυτό θα μπορούσε να είναι μια πιθανή αιτία κάνοντας δύο απλά τεστ στο σπίτι. Το πρώτο είναι να σταθείς στο μήκος του βραχίονα από έναν τοίχο και να κλείνεις στον τοίχο με τα πόδια και το σώμα σου να βρίσκεται σε ευθεία θέση για 5 λεπτά για να δείς αν ο πόνος εντείνεται.Το δεύτερο είναι να ανέβεις στην κορυφή των ποδιών σου για 5 λεπτά. Εάν προκληθεί πόνος μέσα σε 5 λεπτά, υπάρχει μια πιθανότητα το PAES να είναι το πρόβλημά σου.

Το CECS είναι η πιο κοινή αιτία πρόκλησης πόνου και ο μηχανισμός εμφάνισης δεν είναι απολύτως κατανοητός. Το πρόσθιο μέρος βρίσκεται στην περιοχή ακριβώς πλευρικά (προς τα έξω) προς την κνημιαία μοίρα της σπονδυλικής στήλης, στο μπροστινό μέρος της κνήμης και μπροστά από την περόνη. Ο πόνος έρχεται συνήθως λίγο πιο αργά από ό,τι με το PAES και ξεκινάει περίπου στο ίδιο τμήμα της διαδρομής που τρέχεις, και αρχίζει να υποχωρεί με την πάροδο του χρόνου και όχι αμέσως μετά τη διακοπή της άσκησης. Η έναρξη του πόνου θα ξεκινήσει νωρίτερα, αν συνεχίσεις να τρέχεις με αυτό το πρόβλημα. Συχνά απαιτείται η μέτρηση των πιέσεων πριν και μετά την άσκηση για να φανεί εάν πάσχεις από το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Η θεραπεία και για τα δύο προβλήματα γίνεται συνήθως με χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, μερικοί δρομείς έχουν απαλλαγεί από το CECS αλλάζοντας το στυλ τρεξίματος.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X