Running-Magazine-Logo

Ποια ώρα της ημέρας τρέχουμε;

runners success

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Γενικώς, ο κόσμος δεν αποτελείται από πρωινούς ανθρώπους. Αλλά οι συνήθειες ορισμένων χωρών στο τρέξιμο ξεχωρίζουν.

Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους και έχετε μια δουλειά, αυτό σημαίνει ότι θα τρέξετε νωρίς ή αργά. Αλλά πόσο νωρίς και πόσο αργά; Τα στοιχεία που ακολουθούν καταγράφηκαν από 177 εκατομμύρια διαδρομές που έγιναν μέσω της εφαρμογής RunKeeper (αν ψάχνεις ακόμα για τη σωστή εφαρμογή τρεξίματος δες εδώ)

weekday

Το παραπάνω γράφημα δείχνει το ποσοστό των διαδρομών που έτρεξαν οι άνθρωποι σε μια δεδομένη χώρα σε οποιαδήποτε δεδομένη ώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι δρομείς -όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο- δε θέλουν να σηκωθούν από το κρεβάτι και να τρέξουν: 18% του συνόλου των καταγεγραμμένων τρέχει μεταξύ 06:00 και 09:00, ενώ το 32% μεταξύ 17:00 και 20:00.

Για να δούμε όμως τι γίνεται το Σάββατο και την Κυριακή:

weekend

Εδώ, είναι σαφές ότι οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να σηκωθούν και να τρέξουν. Σχεδόν το 32% των καταγεγραμμένων τρέχει μεταξύ 8 και 11 το πρωί, ενώ μόλις το 12 τοις εκατό των διαδρομών μεταξύ 17:00 και 20:00.

Τα παρακάτω διαγράμματα μας δείχνουν τα ποσοστά των ανθρώπων που επιλέγουν να τρέξουν πριν ή μετά το μεσημέρι:

pie

Στην Ινδία, το 22% των δρομέων τρέχει μεταξύ 6 και 7 το πρωί ενώ το ποσοστό των δρομέων που τρέχει τις ίδιες ώρες στον υπόλοιπο πλανήτη αγγίζει μόλις το 6%. Στην Ελβετία, οι περισσότεροι έχουν ολοκληρώσει το τρέξιμό τους μεταξύ 12:00-13:00. Τέλος, στην Κίνα, την Ταϊβάν και την Κορέα το 14% των διαδρομών ολοκληρώνεται μεταξύ 21:00-22:00. Όλα αυτά μπορούν εύκολα να εξηγηθούν καθώς στην Ινδία η ζέστη είναι αφόρητη μετά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στην Ασία οι κάτοικοι τρέχουν μόλις ολοκληρώσουν τις δουλειές τους.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X