Γράψου στο Newsletter για να λαμβάνεις πρώτος τους νέους αγώνες, άρθρα και tips για προπονήσεις και νέα για το τρέξιμο

Συλλέγουμε το Email σου ώστε να σου αποστέλνουμε ενημερωτικά newsletter. Παρακάτω μπορείς να δεις τους όρους χρήσης και την πολιτική συλλογής δεδομένων του Running Magazine
Please wait...

Ο καθηγητής Kyung – Jin Yeum από το ερευνητικό κέντρο ανθρώπινης διατροφής Jean Mayer USDA του πανεπιστημίου Tufts της Βοστόνης, αναφέρθηκε στις μελέτες σχετικά με τη γήρανση…

οι οποίες προτείνουν καταφανώς ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με υψηλό αντιοξειδωτικό δείκτη μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης τόσο στο σώμα, όσο και στον εγκέφαλο.

Προκαταρτικά στοιχεία σε πειραματόζωα δείχνουν ότι τα αντιοξειδωτικά των φρούτων και των λαχανικών προστατεύουν τα κύτταρα και τα συστατικά τους από την οξειδωτική καταστροφή. Αλλά και σε ανθρώπους, η περαιτέρω έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι αντιοξειδωτικές φαινολικές ενώσεις που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά ασκούν τα ευεργετικά αποτελέσματά τους μέσω της βελτίωσης της μεταγωγής των νευρικών σημάτων και της νευρωνικής επικοινωνίας.

Κατά συνέπεια, η διατροφική παρέμβαση με φρούτα και λαχανικά μπορεί να ασκήσει θεραπευτική προστασία ενάντια στις εγκεφαλικές φθορές που οφείλονται στην πάροδο της ηλικίας, αλλά και γενικότερα στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Για παράδειγμα φρούτα, όπως τα μούρα και οι φράουλες, μπορούν να ασκήσουν τα ευεργετικά αποτελέσματά τους είτε έμμεσα μέσω της μείωσης του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής, είτε άμεσα μέσω της βελτίωσης της διαδικασίας μετάδοσης των νευρικών σημάτων, της προστασίας του ασβεστίου και των νευροπρoστατευτικών πρωτεϊνών. Αυτά με τη σειρά τους, μπορούν να ασκήσουν θετική επίδραση ενάντια στην απώλεια μνήμης που λαμβάνει χώρα λόγω ηλικίας.

Featured Spce

ADD

Πηγή: logodiatrofis.gr