11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Η άσκηση με βάρη βελτιώνει την εμφάνισή μας αλλά ωφελεί και την υγεία. Δες για ποιους λόγους πρέπει να την αγαπήσεις περισσότερο και να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Η άσκηση ενδυνάμωσης κάνει καλό στο σώμα- εκτός του ότι βελτιώνει την εμφάνιση. Αν κάνεις 2 φορές την εβδομάδα ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορείς να λάβεις πολλά οφέλη. Αν δεν έχεις πειστεί, διάβασε παρακάτω τα οφέλη της άσκησης με βάρη.

Αναζωογονεί το μεταβολισμό

Η άσκηση με βάρη δεν ‘’καίει’’ θερμίδες για ένα λεπτό, αλλά συνεχίζει να ‘’καίει’’, αρκετό χρόνο μετά την τελευταία άσκηση. Έρευνα του Southern Illinois University ανακάλυψε ότι άνθρωποι που έκαναν συνήθως 15λεπτη άσκηση με αντιστάσεις έκαιγαν 100 επιπλέον θερμίδες την ημέρα για 3 ημέρες μετά.

Εκτός από το χτίσιμο των μυών η άσκηση με αντιστάσεις θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες γενικά. Κάθε μισό κιλό μυός καίει 7-10 θερμίδες έναντι 2-3 για μισό κιλό λίπους.

Ενισχύει τη μνήμη σου

Δεν θυμάσαι που έβαλες τα κλειδιά σου; Ένα ζευγάρι βάρη μπορεί να σε βοηθήσει, σύμφωνα με ερευνητές του University of British Columbia. Γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης για 6 μήνες δεν είχαν μόνο καλύτερη μνήμη σε σχέση με όσες έκαναν αερόβια, αλλά καλύτερη συγκέντρωση και υψηλότερης βαθμίδας εγκεφαλική λειτουργία. Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι η άσκηση με βάρη μπορεί να βοηθήσει και βραχυπρόθεσμα. Ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν για 20 λεπτά μηχάνημα έκτασης ποδιών είχαν επίδοση 10% καλύτερη, σε εργασία μνήμης 2 ημέρες αργότερα, σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν ασκούνταν.

Δυναμώνει τα οστά

Καθώς μεγαλώνουμε δεν χάνουμε μόνο οστική μάζα αλλά τα οστά μας γίνονται πιο λεπτά και αδύναμα, γεγονός που τα καθιστά περισσότερο ευάλωτα σε κατάγματα, ιδιαίτερα σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Οι ασκήσεις με βάρη που θέτουν βάρος στα οστά οδηγούν στη δημιουργία νέων κυττάρων, που χτίζει οστική πυκνότητα, σύμφωνα με τον Cedric Bryant, του American Council on Exercise.

Μπορεί να κρατήσει το βάρος σε χαμηλά επίπεδα

Σε έρευνα του Centers for Disease Control and Prevention, διπλάσιοι άνθρωποι που έκαναν τακτικά ασκήσεις ενδυνάμωσης έχασαν βάρος και το διατήρησαν, σε σχέση με ανθρώπους που δεν ασκούνταν. Επιπλέον, γυναίκες που ασκούνται με βάρη έχουν χαμηλότερα επίπεδα ενδοκοιλιακού λίπους το οποίο δύσκολα χάνεται και είναι επικίνδυνο για τη μακροπρόθεσμη υγεία.

Πηγή: iatronet.gr