Running-Magazine-Logo

Double Road Race Athens 2014 | 29 Νοεμβρίου 2014

double road race athens2

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Το 2ο Double Road Race Athens 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014!

Ώρα εκκίνησης: 11.00 πμ

Η ιδέα για το DOUBLE Road Race® γεννήθηκε το 2010 από τον οραματιστή και ιδρυτή του περιοδικού Runner’s World, Bob Anderson, όταν κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης με το γιό του, συνειδητοποίησε την ανάγκη μίας νέας πρόκλησης για τους δρομείς αποστάσεων Το DOUBLE Road Race® υλοποιήθηκε επίσημα για πρώτη φορά στις 23 Δεκεμβρίου 2012 στο Pleasanton της Καλιφόρνια με την συμμετοχή 1400 δρομέων. Δεκατρείς αγώνες DOUBLE Road Race® έχουν ολοκληρωθεί μέσα το 2013, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 δεκάξι έχουν προγραμματιστεί.

Για πρώτη φορά «ημίχρονο»

Οι δρομείς καλούνται να καλύψουν αρχικά μια απόσταση 10 χλμ και μετά από προκαθορισμένο διάλειμμα αποκατάστασης, με τη φροντίδα εξειδικευμένου προσωπικού, συνεχίζουν την προσπάθεια με αγώνα δρόμου 5 χλμ. Είναι μια νέα συνδυαστική δρομική πρόκληση που απευθύνεται τόσο σε elite, όσο και σε ερασιτέχνες αθλητές.

Οι δρομείς έχουν πρόσβαση σε διάφορες μορφές ενεργητικής και παθητικής αποκατάστασης, η οποία θα τους βοηθήσει να ανακτήσουν δυνάμεις και να προετοιμαστούν για το 2ο σκέλος του αγώνα.

Φυσικοθεραπευτές, χειροπράκτες, μασέρ και γυμναστές θα περιμένουν εκεί για να σας παρέχουν, χωρίς κόστος, τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους.

Η εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ ξεκινά 105 λεπτά (1:45) μετά την εκκίνηση των 10 χλμ. Αυτό σημαίνει ότι οι δρομείς μπορούν να έχουν έως και 75 λεπτά για να ξεκουραστούν ανάμεσα στα δύο σκέλη του αγώνα. Το DOUBLE Road Race® είναι το μοναδικό δρομικό γεγονός που φιλοξενεί «ζώνη αποκατάστασης» κατά τη διάρκεια του “ημιχρόνου”. Στατικά ποδήλατα, στρώματα, foam rollers και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός θα βρίσκονται στον ειδικά διαμορφωμένο κλειστό χώρο, για την καλύτερη αποκατάσταση των αθλητών.

Όπως και στον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας….

Ο άνδρας και η γυναίκα που θα νικήσουν στα 10 χλμ κερδίζουν την κίτρινη φανέλα, την οποία φορούν κατά τη διάρκεια του αγώνα των 5 χλμ . Έτσι ώστε ο καθένας αναγνωρίζει ποιος είναι ο καλύτερος του 1ου σκέλους!

double-road

Το τρόπαιο “Double Cup Victory”

Για το DOUBLE Road Race® όλες οι συμμετοχές έχουν την ίδια αξία και τυγχάνουν αντίστοιχης προβολής. Ο αθλητής με την καλύτερη επίδοση σε σχέση με την ηλικία και το φύλο ανακηρύσσεται Grand Champion… Οι τελικές επιδόσεις όλων των τερματισάντων αθλητών αξιολογούνται σύμφωνα με τους αντίστοιχους συντελεστές, φύλου και ηλικίας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παλαιμάχων Αθλητών (WAVA), έτσι, ώστε να βγει η καλύτερη σχετική επίδοση των αγώνων!

Όλοι από 18 έως 100 ετών, μπορούν να κερδίσουν το DOUBLE Road Race

Το χρηματικό έπαθλο για τον Grand Champion είναι ίσο με το ποσό που χορηγείται στoν πρώτο άνδρα και γυναίκα.

Σημαντικό μέρος των εσόδων του 1ου DOUBLE δόθηκαν στην ΑΛΚΥΟΝΗ

Η ΑΛΚΥΟΝΗ ιδρύθηκε το 1995 στην Πάρο ως μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Περίθαλψης & Προστασίας αγρίων ζώων και πουλιών με σκοπό: Την περισυλλογή την θεραπεία και την απελευθέρωση στη φύση όλων των αγρίων ζώων, τα οποία τραυματισμένα, εξασθενημένα ή άρρωστα καταλήγουν στο νοσηλευτήριό της από 30 σταθμούς πρώτων βοηθειών σε όλη την Ελλάδα. Την Προστασία της Πανίδας μέσω της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της Ευαισθητοποίησης και της Συνεργασίας των πολιτών. Της Προστασίας των βιοτόπων μέσα από συγκέντρωση στοιχείων και μελετών και μέσα από ενημερωτικές, κρατικές και όπου χρειαστεί νομικές διαδικασίες. Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο αποτελεί κομμάτι του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα και είναι ενταγμένο στο Οικολογικό Δίκτυο Περιοχών Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GR 3000003).

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X