Running-Magazine-Logo

Γιατί είναι σημαντικές οι ασκήσεις ποδιών

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Μερικοί άνθρωποι “φτιάχνουν” δικέφαλους και κοιλιακούς για να εντυπωσιάσουν στην παραλία και άλλοι κάνουν βαθιά καθίσματα (squats) για πιο δυνατές γάμπες.

Αλλά τι συμβαίνει με τους μύες στα πόδια; Τα πόδια είναι εκείνα που “συγκρούονται” με μεγάλη δύναμη, με το έδαφος κατά τη διάρκεια μιας κούρσας σε κάθε μας δρασκελιά.

Η ενδυνάμωση των μυών που βρίσκονται στα πόδια είναι το ίδιο σημαντική με τις ασκήσεις που κάνουμε για τους υπόλοιπους μύες μας.

Σωστή απόδοση και σταθεροποίηση

Οι σοβαροί δρομείς δεν πρέπει να παραμελούν τα πόδια τους. Η υγεία των ποδιών αντανακλά στην ικανότητα μας να τρέχουμε. Τα δυνατά πόδια βοηθούν κάποιον να γίνει καλύτερος αθλητής. Τα πόδια σταθεροποιούν ολόκληρο το σώμα μας και πολλοί τραυματισμοί οφείλονται στη χαμηλή εκγύμναση των μυών που βρίσκονται σε αυτά.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης ποδιών

Για να βελτιώσετε τη δύναμη των ποδιών σας ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, σύμφωνα με τον Αμερικάνο προπονητή τρεξίματος Eric Orton.

Ξεκινώντας, προσπαθήστε να ισορροπήσετε στο ένα πόδι ξυπόλυτοι. Όταν το καταφέρετε αυτό, αυξήστε την ένταση και ισορροπήστε στο μπροστινό μέρος του πέλματος με αποτέλεσμα να νιώσετε κάποιο “κάψιμο”.

Αφού εξοικειωθείτε με τις βασικές ασκήσεις ισορροπίας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε συσκευές όπως πίνακες κλίσης και δίσκους σταθερότητας. Οι ασκήσεις που θα κάνετε με αυτές τις συσκευές θα είναι εξίσου ευεργετικές για τα πόδια σας, καθώς σας προετοιμάζουν για κάθε στάση που θα βρεθεί το πόδι σας όταν τρέχετε.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X