Running-Magazine-Logo

Ρίο: H συγκινητική στιγμή που δύο αθλήτριες αδιαφορούν για τα μετάλλια και βοηθούν η μία την άλλη

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Μια αθλήτρια από τη Νέα Ζηλανδία και μια των ΗΠΑ, χάρισαν χθες στους θεατές μια κορυφαία στιγμή Ολυμπιακού πνεύματος και συγκίνησαν χιλιάδες ανθρώπους που έσπευσαν να δώσουν τα συγχαρητήριά τους για όσα διαδραματίστηκαν στην αρένα του στίβου.

Κατά την κούρσα των προκριματικών των 5000μ. η νεοζηλανδή Nikki Hamblin και η αμερικανίδα Abbey D’Agostino συγκρούστηκαν. Η Hamblin έχασε την ισορροπία της, σκόνταψε και έπεσε με το πρόσωπο προς τα εμπρός αλλά συμπαρέσυρε και την D’Agostino η οποία έτρεχε ακριβώς πίσω της. Η Hamblin παρέμενε πεσμένη στη διαδρομή ενώ η D’Agostino σηκώθηκε γρήγορα και την τράβηξε να σηκωθεί για να συνεχίσουν. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, και ενώ οι δύο αθλήτριες είχαν αρχίσει να τρέχουν και πάλι, η D’Agostino δείχνει να πονά, πιάνει το πόδι της και καταρρέει καθώς είχε τραυματιστεί από τη σύγκρουση που προηγήθηκε.

abbey-dagostino-1

081616_dagostino_2

nikki-hamblin3

Η Hamblin σταματήσει να τρέχει και γύρισε για να αγκαλιάσει την D’Agostino και να τη βοηθήσει να σηκωθεί. “Σήκω. Πρέπει να το τελειώσουμε.” είπε η Hamblin στη συναθλήτρια της. Αδιαφορώντας για το χρόνο, οι δύο αθλήτριες τερμάτισαν μαζί τελευταίες τρέχοντας σχεδόν δίπλα- δίπλα και λίγο πριν η Abbey D’Agostino απομακρυνθεί με αμαξίδιο από τον αθλητικό χώρο αγκαλιάστηκαν.

4

Olympic Games 2016 Athletics, Track and Field

6

epa05491366 Abbey D'Agostino (C) of the USA is helped by Nikki Hamblin (R) of New Zealand after both fell during the women's 5000m heats of the Rio 2016 Olympic Games Athletics, Track and Field events at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, 16 August 2016. EPA/SRDJAN SUKI

“Όταν θα αναπολώ τους αγώνες του Ρίο 2016, δεν πρόκειται να θυμάμαι το πώς τερμάτισα και το χρόνο μου, αλλά θα θυμάμαι πάντα αυτή τη στιγμή. Μερικές φορές, υποθέτω πως πρέπει να θυμόμαστε να προσπαθούμε να είμαστε καλοί άνθρωποι. Αν δεν είχα προσπαθήσει να τη βοηθήσω, θα είχα κερδίσει 10 ή 15 δευτερόλεπτα, αλλά τι σημασία έχει αυτό;” είπε αργότερα η Hamblin.

Λίγες ώρες αργότερα και αφού φυσικά είχαν αποκλεισθεί από την συνέχεια του αγωνίσματος, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να συμπεριλάβουν τις δύο αθλήτριες στον τελικό -όπως και την Αυστριακή Τζένιφερ Βεντ, που επίσης ενεπλάκη στην πτώση- ως επιβράβευση για την στάση τους.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X