Running-Magazine-Logo

ActiPatch : Η καινοτόμος μέθοδος αποκατάστασης στο δρομικό κίνημα

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Relief – Recover – Restart

 

Τι είναι το ActiPatch®;

 

Το ActiPatch® είναι η απάντηση στον πόνο από φλεγμονή χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Μέχρι πρότινος, αυτή η ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία ήταν διαθέσιμη μόνο σε κλινικές και νοσοκομεία, με τη μορφή ακριβών συσκευών. Η καινούργια αυτή τεχνολογία παρέχει μεγάλης διάρκειας θεραπεία που ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό των τραυματισμένων κυττάρων, οδηγώντας τα στη φάση της επούλωσης ταχύτερα, μειώνοντας τον πόνο και τη φλεγμονή.

 

Τα φάρμακα και τα θερμά/κρύα επιθέματα παρέχουν βραχυπρόθεσμη ανακούφιση, διατηρώντας όμως τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Το ActiPatch® ανακουφίζει και επουλώνει χωρίς παρενέργειες. Γι’ αυτό είναι το μέλλον της ιατρικής περίθαλψης.

 

Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί με την εισαγωγή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον τραυματισμένο ιστό, γεγονός που κλινικά δείχνει να μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή και επιταχύνει ιδιαίτερα τη διαδικασία της επούλωσης. Ο ασθενής ανακουφίζεται ταχύτερα και αισθάνεται καλύτερα. Ασφαλής, αποτελεσματική ίαση χωρίς παρενέργειες.

 

actipatch 3

 

Πώς λειτουργεί το ActiPatch®;

Ο πόνος είναι αποτέλεσμα της φλεγμονής του ιστού. Οι υπάρχουσες θεραπείες προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση, χωρίς να παρέχουν συνεχή θεραπεία για την αντιμετώπιση της φλεγμονής. Ο μοναδικός διπλός μηχανισμός του ActiPatch® διακόπτει τη φλεγμονώδη αντίδραση του σώματος και επιταχύνει την επανορθωτική διαδικασία του ιστού, αυξάνοντας την αιμάτωση της περιοχής και οδηγώντας τα κύτταρα σε αναδιάταξη και ανασύνταξη. Το οίδημα και η φλεγμονή του ιστού μειώνεται, και έτσι υποχωρεί και ο πόνος.

 

actipatch cover

 

Πεδία Εφαρμογής του ActiPatch®

 

  1. Αναλγητική Θεραπεία

Η φλεγμονή στο ανθρώπινο σώμα  προκαλεί οίδημα που με τη σειρά του επιφέρει τον πόνο. Τα μυοσκελετικά προβλήματα είναι η δεύτερη αιτία, μετά την γρίπη, που επισκέπτεται ένας ασθενής τον γιατρό του, σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες. Επίσης, 1 στους 3 ενήλικες θα πάει στον γιατρό για πόνο στη μέση μια φορά τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ο μυοσκελετικός πόνος είναι πρώτα μηχανικής αιτιολογίας (άρση βάρους, κακή στάση, κακή εργονομία κλπ.) και σε ένα μικρό βαθμό ρευματολογικός, σπλαχνικός κλπ. Μέχρι σήμερα η ιατρική πρακτική τον αντιμετώπιζε σαν φλεγμονή και οι συστάσεις ήταν φαρμακευτική αγωγή και αποχή από δραστηριότητες (ξεκούραση).

Σε επαναλαμβανόμενες υποτροπές ή σε περίπτωση που η αγωγή δεν είχε αποτέλεσμα, πολλοί ασθενείς πήραν τον δρόμο του χειρουργείου με όλο το κόστος, τόσο οικονομικό όσο και κοινωνικό, που αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες μελέτες το 60% όσων υποφέρουν από πόνο, τον εντοπίζουν στην πλάτη ή στη μέση. Πάραυτα, τα 2/3 των ασθενών που υποφέρουν από πόνο, δεν καταφέρνουν να βρουν ανακούφιση παρά την όποια αναλγητική θεραπεία.

Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει δώσει σήμερα στον ασθενή πολλαπλές επιλογές για τη θεραπεία και την αποκατάσταση του μυοσκελετικού πόνου. Η αποκατάσταση έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου με σύγχρονες τεχνολογίες που προσφέρουν αποτελεσματική και ταυτόχρονα ασφαλή θεραπεία για τον ασθενή.

Το ActiPatch® είναι μια καινοτόμα τεχνολογία που βασίζεται στη μετάδοση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο ανθρώπινο σώμα και που, σύμφωνα με τις μελέτες, προσφέρει δραστική αναλγητική θεραπεία. Συγκεκριμένα διευκολύνει στην υποχώρηση του οιδήματος και της φλεγμονής και κατά συνέπεια του πόνου. Οι συχνές παθήσεις που καταπολεμά το ActiPatch® είναι οι θλάσεις, τα διαστρέμματα, το οίδημα, οι τενοντίτιδες, το «γόνατο του δρομέα» κ.ά.

  1. Μετεγχειρητική Αποκατάσταση – Επούλωση Τραύματος

 

Η λύση της συνέχειας του δέρματος προκαλεί την εκκίνηση ενός συνόλου μηχανισμών για την αποκατάστασή του. Διάφοροι τοπικοί αλλά και συστηματικοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν τη φυσιολογική αυτή διαδικασία, όπως το οίδημα, η ισχαιμία & νέκρωση, η ελαττωμένη παροχή αίματος, ο σακχαρώδης διαβήτης, η φλεγμονή κ.α.

Η αναστολή, σε κάποιο στάδιο, του μηχανισμού επούλωσης ή η καθυστέρηση στην πρόοδο αυτού οδηγεί στο χρόνιο τραύμα ή χρόνιο έλκος. Η μη αποτελεσματική επίλυση αυτών των προβλημάτων επηρεάζει σημαντικά την κοινωνική και ψυχολογική υγεία των ανθρώπων με πολλαπλάσια τελικά επίπτωση στην ποιότητα ζωής.

Το ActiPatch® προσφέρει σημαντική βοήθεια στην επούλωση των τραυμάτων και στην υποχώρηση του πόνου που συχνά τα συνοδεύει. Προκλινικές μελέτες σε ανθρώπινα κύτταρα ινοβλαστών δέρματος έδειξαν αυξημένη κυτταρική μετανάστευση με χρήση PEMF, στοιχείο που επιταχύνει την επούλωση. Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση της ροής του αίματος και κατά συνέπεια της περιεκτικότητας σε οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά του τραυματισμένου ιστού, αλλά και αύξηση σύνθεσης κολλαγόνου.

 

Ευκολία Χρήσης

 

Τα προϊόντα της σειράς ActiPatch® είναι ιδιαιτέρως εύκολα στη χρήση.

Το βάρος της συσκευής δεν ξεπερνάει τα 9,5 γραμμάρια.

Η συσκευή τοποθετείται σε επαφή με το σημείο του πόνου, της φλεγμονής ή του τραύματος, με στόχο ο δακτύλιος να κυκλώσει το σημείο αυτό. Σταθεροποιείται με τη χρήση των ειδικών αυτοκόλλητων ταινιών, ή με τις ειδικές ζώνες που παρέχονται στις συσκευασίες που απαιτείται.

Μόλις ενεργοποιηθεί η συσκευή, ξεκινάει η δράση των ηλεκτρομαγνητικών παλμών στην περιοχή που βρίσκεται εντός του δακτυλίου.

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σχετικά με τη διάρκεια που μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τη συσκευή. Ιδανικά, για ταχεία και άμεση ανακούφιση, προτείνεται η συνεχόμενη χρήση (24 ώρες την ημέρα).

 

Actipatch

Συχνές Ερωτήσεις

  1. Πώς λειτουργεί το ActiPatch®;

Το ActiPatch® είναι μια αναλώσιμη μικρογραφία θεραπευτικής συσκευής, που παρέχει ηλεκτρομαγνητικά κύματα για τη θεραπεία και αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων. Κατά την εφαρμογή της, η θεραπεία αυτή ανακουφίζει γρήγορα την πάσχουσα περιοχή, μειώνει το οίδημα, τη φλεγμονή και τον πόνο, παρέχοντας άνεση στον ασθενή, και επιταχύνοντας την έναρξη της φυσικής πορείας της αποκατάστασης.

  1. 2. Είναι το ΑctiPatch® μαγνήτης;

Όχι. Το ActiPatch® δεν είναι μαγνήτης. Είναι συσκευή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που λειτουργεί με μπαταρία. Με την ενεργοποίηση, το ActiPatch® πάλλεται απαλά με ενέργεια χαμηλού επιπέδου στην πάσχουσα περιοχή.

  1. Είναι η Θεραπεία κλινικά αποδεδειγμένη;

Ναι! Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται σήμερα σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει τους ασθενείς ν’ αναρρώσουν μετά από χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί σε πολυάριθμες κλινικές μελέτες από ερευνητές και κλινικούς.

  1. Πώς θα αισθανθώ;

Ο ασθενής δεν αισθάνεται τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Δεν αισθάνεται ζέστη, ούτε την ενέργεια που διοχετεύεται στα κύτταρα με σκοπό την ίαση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη. Για μέγιστη ανακούφιση χρησιμοποιήστε το ActiPatch® συνεχόμενα (24 ώρες την ημέρα) έως ότου δείτε αποτέλεσμα ή τουλάχιστον για 8 ώρες ή όλη τη νύκτα. Τοποθετήστε τη συσκευή πάνω στην εστία του πόνου μέχρι ο πόνος και το οίδημα να εξαλειφθούν. Η κατοχυρωμένη τεχνολογία είναι ειδικά σχεδιασμένη για να παρέχει θεραπεία χωρίς καμιά απολύτως αίσθηση και για να μεγιστοποιεί την άνεσή σας.

  1. Είναι το ActiPatch® ασφαλές;

Απόλυτα. Το ActiPatch® δεν περιέχει κάποια φαρμακευτική ουσία και δεν εμφανίζει παρενέργειες. Το ActiPatch® μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με διαβήτη, αρθρίτιδα, ηλικιωμένους και κλινήρεις. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία για δεκαετίες για να βοηθήσει τους ασθενείς ν’ αναρρώσουν ταχύτερα μετά την επέμβαση. Η συσκευή ActiPatch® είναι αρκετά μικρή ώστε να μπορείτε να την έχετε μαζί σας στο δρόμο ή στο σπίτι.

  1. Πόσο διαρκεί το προϊόν;

Το ActiPatch® διαρκεί συνολικά για 720 ώρες και μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες σας, με τον πρακτικό διακόπτη ON/OFF.

  1. Μπορώ να αντικαταστήσω την μπαταρία;

Όχι. Το ActiPatch® είναι μίας χρήσεως και πρέπει να αντικατασταθεί όταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας λήξει. Το ActiPatch® μπορεί να απορριφθεί στα σκουπίδια.

  1. Σε ποιες περιοχές του σώματός μου μπορώ να χρησιμοποιήσω τη συσκευή;

Το ActiPatch® είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία όλων των μυοσκελετικών πόνων. Έχει εφαρμογή για πόνους στη μέση, το πέλμα, το γόνατο, καθώς και για πόνους περιόδου. Το ActiPatch® χρησιμοποιείται για να βοηθήσει άτομα με πόνους στον ώμο και το ισχίο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τους πόνους στον αγκώνα και τον αστράγαλο. Περισσότερες από μία συσκευές ActiPatch® είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα σε διάφορες πάσχουσες περιοχές.

  1. Πώς η συσκευή στερεώνεται στο σώμα μου;

Το ActiPatch® για την μέση περιλαμβάνει μια άνετη, ελαφριά ελαστική ζώνη που στερεώνεται με ταινία Velcro. Τα προϊόντα ActiPatch® για το γόνατο περιλαμβάνουν μία θήκη και μία ταινία Velcro. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αυτοκόλλητη ιατρική ταινία για να στερεώσετε τη συσκευή ActiPatch® στο σώμα σας.

  1. Πόσο κοντά στο σώμα πρέπει να χρησιμοποιώ την συσκευή ActiPatch®;

Το ActiPatch® πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο δέρμα. Η θεραπεία θα είναι το ίδιο αποτελεσματική αν χρησιμοποιήσετε το ActiPatch® πάνω από ελαφρύ ρουχισμό.

  1. Το ActiPatch® λειτουργεί πραγματικά;

Ναι! Πάνω από 1.000.000 τεμάχια έχουν ήδη πουληθεί παγκοσμίως και τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν σήμερα αυτή την τεχνολογία για να βοηθήσουν τους ασθενείς να αναρρώσουν μετά από χειρουργική επέμβαση. Η τεχνολογία είναι τόσο προηγμένη που η εφημερίδα Wall Street Journal την ονόμασε ως μία από τις κορυφαίες ιατρικές καινοτομίες.

 

actipatch 4

 

Η εταιρεία

Η εταιρεία MARALKO είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων της Bioelectronics σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εταιρεία Bioelectronics Corporation εδρεύει στο Frederick, Maryland, ΗΠΑ και είναι εισηγμένη στο Αμερικάνικο Χρηματιστήριο. Ειδικεύεται στην κατασκευή μικρών αναλώσιμων συσκευών, ειδικά σχεδιασμένων για την καταπολέμηση του πόνου και την επούλωση των τραυμάτων. Η έρευνα που έχει κάνει η εταιρεία είναι πρωτοποριακή και εστιάζεται στη μελέτη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων για θεραπευτική χρήση.
Οι αναλώσιμες συσκευές που έχει αναπτύξει η Bioelectronics είναι καινοτόμες στη σύλληψη και ιδιαίτερα αποτελεσματικές στη χρήση. Τα προϊόντα έχουν κατασκευαστεί με ειδικό τρόπο ώστε να καταπολεμούν πόνους στη μέση, στα γόνατα, στα πέλματα και σε πολλά ακόμη σημεία του ανθρώπινου σώματος.
Τα προϊόντα έχουν κερδίσει βραβείο Ιατρικής Καινοτομίας από την εφημερίδα Wall Street Journal και απολαμβάνουν τιμητικών αναφορών από σχετικά έντυπα.

 

Επικοινωνία

MARALKO Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα

Διεύθυνση: Τζαβέλλα 42Β, 15451, Ν. Ψυχικό, Αθήνα

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 2107564827

Κινητό: +30 6943901053

Email: info@maralko.com

Web: maralko.com / actipatch.gr

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X