Running-Magazine-Logo

Penteli Trace 12 Ιουνίου 2016 | Πεντέλη

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Penteli Trace 2016: Η διαδρομή του αγώνα!

 Ο αγώνας Penteli Trace θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στο όρος Πεντέλη. Η διαδρομή του αγώνα ξεκινάει από την Παλαιά Πεντέλη στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, περνάει από την Μονή Ασωμάτων, τα λατομεία αλλά και την Σπηλιά Νταβέλη όπου οι συμμετέχοντες του αγώνα θα την διασχίσουν έχοντας τη δυνατότητα να διακρίνουν στη μεγαλοπρεπή είσοδο δεξιά, σε κοίλωμα του βράχου τα δύο μικρά εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα  και να τρέξουν  τον κατηφορικό θάλαμο μήκους 112 μέτρων και πλάτους 40 μέτρων  κοντά στην είσοδο που οδηγεί στην “λίμνη των νυμφών”.

 

Πιο συγκεκριμένα, η διαδρομή του αγώνα ξεκινάει από την πλατεία της παλιάς Πεντέλης, την Αγία Τριάδα και με κατεύθυνση Βορειοδυτικά αρχίζει να ανεβαίνει το όρος Πεντέλη χρησιμοποιώντας ανηφορική χωμάτινη διαδρομή, προσβάσιμη και από αυτοκίνητο.

Μετά τα πρώτα 3χλμ και έπειτα από μια ελαφριά κατηφόρα λίγων μόλις μέτρων, οι αθλητές θα ανέβουν το πρώτο τεχνικό κομμάτι του αγώνα, περνώντας δίπλα και πάνω από παλιά Νταμάρια και μικρά λατομεία του βουνού.

Στο 4ο χλμ της διαδρομής, θα βγουν για 50 μέτρα στην άσφαλτο, μέχρι να μπουν δεξιά στην είσοδο του χωματόδρομου που οδηγεί στο 5 χλμ της διαδρομής. Εκεί θα υπάρχει ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού, στα αριστερά, στην είσοδο της γνωστής Σπηλιάς Νταβέλη.

Οι αθλητές υποχρεούνται να την διασχίσουν, έχοντας τη δυνατότητα να διακρίνουν στη μεγαλοπρεπή είσοδο δεξιά,  στο κοίλωμα του βράχου, τα δύο μικρά εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα. Κατόπιν, θα τρέξουν τον κατηφορικό θάλαμο μήκους 112 μέτρων και πλάτους 40 μέτρων κοντά στην είσοδο που οδηγεί στην “λίμνη των νυμφών”.

Το σπήλαιο θα είναι φωτισμένο με δάδες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά της είσοδο, διότι τα νερά που τρέχουν από το πάνω μέρος, κάνουν το έδαφος  αρκετά υγρό και ολισθηρό.

Βγαίνοντας από το σπήλαιο η διαδρομή ανηφορίζει ξανά για περίπου 2,5 χλμ σε χωμάτινο δρόμο, αλλά και σε ένα μικρό κομμάτι μονοπατιού “στολισμένο” με τα κίτρινα άνθη των θάμνων του βουνού. Η διαδρομή έχει πλέον φτάσει στα 930 μέτρα υψόμετρο και έχει κερδίσει  +530 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Φτάνοντας στο 8 χλμ οι αθλητές θα αντικρίσουν τα παλιά Λατομεία της Πεντέλης ενώ έχουν φτάσει στα ψηλότερα τμήματα της διαδρομής του αγώνα και στα 1. 000 μέτρα υψόμετρο. Από εκεί συνεχίζουν προς την άλλη μεριά του βουνού έχοντας θέα την Λίμνη του Μαραθώνα, την Νέα Μάκρη και την παραλία του Σχοινιά. Η θέα είναι απέραντη, με όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής στα πόδια τους.

Η διαδρομή ακολούθως περνάει κάθετα τα επιβλητικά σχισμένα βράχια των Λατομείων φτάνοντας στο 10 χλμ και 2ο σταθμό ανεφοδιασμού (πολύ κοντά και στο 8χλμ) . Από αυτό το σημείο και για περίπου 4 χλμ το τερέν γίνεται κατηφορικό, γρήγορο, μαλακότερο και λιγότερο πετρώδες, δίνοντας την δυνατότητα στους αθλητές να αναπτύξουν ταχύτητα ευκολότερα και να κερδίσουν το χαμένο χρόνο από την παρατεταμένη ανηφόρα των πρώτων 10 χλμ που προηγήθηκε.

Κοντά στο 14χλμ η διαδρομή φθάνει στο εκκλησάκι των Αγίων Ασωμάτων, γνωστό σε όλους για την κούνια του, κρεμάμενη από τον τεράστιο πλάτανο που δροσίζει το σημείο.

Αφήνοντας τον σταθμό οι αθλητές θα ανέβουν τον χωμάτινο δρόμο – μήκους 700 περίπου μέτρων – σε τεχνικά δύσκολο τερέν λόγο των νεροφαγωμάτων που έχει και του πετρώδες εδάφους του.

Φτάνοντας στο 14χλμ για λίγα μέτρα η διαδρομή κινείται σε κοινό χωμάτινο δρόμο του αγώνα (ίδιο με το 11 χλμ) μέχρι να στρίψει αριστερά για την κατάβαση.

Στο 15 χλμ οι αθλητές θα φτάσουν στο δεύτερο κοινό σημείο της διαδρομής με κατεύθυνση την σπηλιά του Νταβέλη, όπου απλά θα την προσπεράσουν στα δεξιά τους αυτή την φορά.

Κατεβαίνοντας την Περικλέους, τον γνωστό δρόμο στρωμένο με πέτρες σε σωστή διάταξη!! όπου κατέβαζαν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, η διαδρομή μπαίνει αριστερά σε μονοπάτι κατηφορικό , ιδιαίτερα γρήγορο, αλλά τεχνικό σε πολλά σημεία το οποίο οδηγεί στα τελευταία χλμ του αγώνα .

Τελειώνοντας το μονοπάτι μήκους σχεδόν 3 χλμ, οι αθλητές φτάνουν στο δρόμο προς τον τερματισμό, διασχίζοντας την 1 χλμ μήκους τελευταία ανηφόρα του αγώνα.

Ο τερματισμός είναι πια γεγονός!

Καλή επιτυχία με σύνεση και λογική πάντα στο βουνό.

https://connect.garmin.com/modern/activity/1148934306

 

Η διαδρομή θα υποστεί μικροαλλαγές κατά την σηματοδότηση και θα μετατραπεί σε 20+ χλμ

 

Ασημίνα Συλαίου : Υπεύθυνη διαδρομής του αγώνα.

Ηλ. Χρονομέτρηση

Την χρονομέτρηση του αγώνα PenteliTrace έχει αναλάβει η εταιρία Chronosystems. Η χρονομέτρηση θα γίνει με συστήματα Chronotrack

Χρηματικά Έπαθλα

Οι τρεις πρώτοι Άνδρες και Γυναίκες  της Γενικής κατάταξης στον Αγώνα των 20χλμ θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα

  1. 1ος , 1η Γενικής 200€
  2. 2ος , 2η Γενικής 150€
  3. 3ος , 3η Γενικής 100€

Ανάγλυφα Μετάλλια

Όλοι οι Αθλητές θα λάβουν ιδιαίτερο ανάγλυφο μετάλλιο κατασκευασμένο από την εταιρία Chronosystems

Σταθμός Ανεφοδιασμού

Στη διαδρομή των 20χλμ θα υπάρχουν 3 σταθμοί ανεφοδιασμού και στην διαδρομή των 8χλμ θα υπάρχουν 2 σταθμοί ανεφοδιασμού

Έπαθλα

Κάθε αγώνισμα θα αναδείξει τους πρώτους 3 άνδρες και τις 3 πρώτες γυναίκες στη γενική κατάταξη. Στη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχουν έξι κατηγορίες: Ανδρών 18-29, Ανδρών 30-39, Ανδρών 40-49 , Ανδρών 50+, Γυναικών 18-39 και Γυναικών  40+. Στη μικρή διαδρομή θα υπάρχουν μόνο η γενική κατάταξη.

Τ- shirt

Όλοι οι συμμετέχοντες στους αγώνες θα παραλάβουν αναμνηστικό T-shirt με το λογότυπο του αγώνα.

Φωτογράφιση

Επαγγελματίες φωτογράφοι θα είναι τοποθετημένοι κατά μήκος της διαδρομής για να σας απαθανατίσουν.

Ιατρική Κάλυψη

Κάθε αθλητής που συμμετέχει οφείλει να έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις. Πάραυτα κατά μήκος της διαδρομής και στο τερματισμό θα υπάρχουν Ιατροί και διασώστες.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ PENTELI TRAIL RACE

  1. ΑΠΟΔΟΧΗ. Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποδέχεται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης του αγώνα, οφείλει να τους σεβαστεί, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής, των υπεύθυνων ασφαλείας καθώς και  των κριτών του αγώνα. Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον, με δύσβατο έδαφος και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

 

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών.

 

  1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Η διαδικασία εγγραφής έχει ως εξής:

Συμπληρώνετε την αίτηση συμμετοχής, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία

Στη δήλωση συμμετοχής όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν όλα τα πεδία τα οποία τα οποία είναι με αστερίσκο. Με την συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής ο αιτών συμφωνεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η διοργάνωση για τον αγώνα.

Στη συνέχεια με την επιλογή της πληρωμής θα οδηγείται σε τραπεζικό περιβάλλον πληρωμής με κάρτα (χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική) του αντίτιμου συμμετοχής στον αγώνα για να ολοκληρώσει την αίτηση συμμετοχής του.

 

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Κάθε αγώνισμα θα αναδείξει τους πρώτους 3 άνδρες και τις 3 πρώτες γυναίκες στη γενική κατάταξη. Στη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχουν έξι κατηγορίες: Ανδρών 18-29, Ανδρών 30-39, Ανδρών 40-49 , Ανδρών 50+, Γυναικών 18-39 και Γυναικών  40+. Στη μικρή διαδρομή θα υπάρχουν μόνο η γενική κατάταξη.

 

  1. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ. Ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι η 12 Ιουνίου 2016 .Η τελετή απονομής στους νικητές των κατηγοριών, θα γίνει στον ίδιο χώρο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.
  2. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ για τη μεγάλη διαδρομή και 15 ευρώ για τη μικρή διαδρομή και περιλαμβάνεται το ΦΠΑ 23%. Όλοι οι αθλητές που θα δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα θα έχουν πρόσβαση στις παροχές της διοργάνωσης. Ο κάθε αθλητής δικαιούται αναμνηστικό του αγώνα, τροφοδοσία στη διάρκεια του αγώνα, ανάγλυφο μετάλλιο τερματισμού, υπηρεσίες χρονομέτρησης, ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και διάσωσης και ηλεκτρονικό αναμνηστικό.Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.pentelitrace.gr αλλά και στο καταστήμα

Runner Store Λεωφ. Κηφισίας 37Α Golden Hall

Τηλ :210 68 11 770 & 210 68 11 777

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα για οποιονδήποτε λόγο, θα επιστραφεί το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

 

        ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής μπορεί να γίνει ως εξής:

αποκλειστικά με χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας εφόσον η δήλωση γίνει μέσω της ιστοσελίδας. Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης κάρτας άλλου προσώπου.

– με μετρητά στo καταστήμα  Runner Store Λεωφ. Κηφισίας 37Α Golden Hall.

 

  1.   ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ. Δεν υπάρχει όριο ως προς τον μέγιστο αριθμό αθλητών που μπορεί να φιλοξενήσει η διοργάνωση. Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής ορίζεται η τελευταία Δευτέρα πριν την ημερομηνία τέλεσης του  αγώνα.Προσοχή: Μετά από την ημερομηνία αυτή δεν είναι δυνατή η εγγραφή στον αγώνα.
  1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Η διαδρομή του κάθε αγώνα ακολουθεί μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους και ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (μπογιά σε βράχους), το φυσικό τους ανάγλυφο και ταινία έργου ανά τακτά διαστήματα. Αναλυτικές λεπτομέρειες για κάθε διαδρομή θα ανακοινώνονται έγκαιρα στην ιστοσελίδα του αγώνα.

 

  1. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ. Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα έχει αναλάβει η εταιρεία Chronosystems.

 

  1. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ. Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.

 

  1. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ. Κάθε αθλητής ο οποίος προσεγγίζεται από κάποιον γρηγορότερο αθλητή είναι υποχρεωμένος εφόσον του ζητηθεί να τραβηχτεί στην άκρη ώστε η προσπέραση του, να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.

 

  1. ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών σε μέρος της διαδρομής από φίλους, συγγενείς και οικόσιτα ζώα. Όποιος αθλητής επιθυμεί να τρέξει με συνοδεία ζώου συντροφιάς πρέπει να το έχει δεμένο, να ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή και η προσπέρασή του επιτρέπεται μόνο κατόπιν συγκατάβασής του.

 

  1. ΒΟΗΘΕΙΑ. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου.

 

  1. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη οποιουδήποτε υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής.
  1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ. Θα υπάρχει ένας σταθμός που θα προσφέρει νερό και θα βρίσκεται στο μέσο περίπου κάθε διαδρομής. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος αναλόγως των αναγκών του να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που θα του εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του αγώνα.

 

  1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ. Υπάρχουν σταθμοί ελέγχου όπου οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να καταγραφούν από τους κριτές. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος.

 

  1. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Η οργάνωση δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό.

 

  1. ΠΟΙΝΕΣ. Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:
  • Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής.
  • Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας.
  • Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.
  • Ρίψη απορριμμάτων.
  • Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά.
  • Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών.
  • Αγένεια – Ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ.
  • Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου.
  • Χρήση απαγορευμένων ή ναρκωτικών ουσιών.
  • Άρνηση για έλεγχο ντόπινγκ.
  • Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
  • Εγκατάλειψη και μη ενημέρωση σε κριτή επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού από κάθε μελλοντική διοργάνωση.

 

  1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, είναι τελική και δεν δέχεται καμία συζήτηση.

 

  1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Την επιτροπή του αγώνα, υπεύθυνη για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, αποτελούν οι: Διευθυντής αγώνα, Υπεύθυνος χάραξης, Υπεύθυνος ασφάλειας και ο Υπεύθυνος κριτών.

 

  1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Η οργάνωση επιτηρεί τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη.

 

  1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. Ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.
  2. ΕΠΑΘΛΑ. Τα έπαθλα θα ανακοινωθούν κατόπιν συνεννόησης με τους χορηγούς του αγώνα και θα μοιραστούν στους νικητές των κατηγοριών , οι οποίοι θα προκύψουν από τα αποτελέσματα του αγώνα. Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα πάρουν κύπελλο και μετάλλιο. Μετάλλιο δίνεται σε όλους που θα τερματίσουν έγκυρα τον αγώνα.

 

  1. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

 

  1. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

 

  1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ:

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα PenteliTrace είναι:

  • Αγώνας 20χλμ  20€
  • Αγώνας 8χλμ  15€
Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X