Running-Magazine-Logo

Συμβουλές για μια ασφαλή κατάβαση

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Η σωστή τεχνική κατάβασης και οι δυνατοί τετρακέφαλοι (δες ασκήσεις τετρακεφάλων) είναι τα πιο σημαντικά για να μειώσεις τους μυϊκούς πόνους καθώς κατεβαίνεις από το βουνό. Διάβασε τι γράφουν οι ειδικοί για το πως θα κατέβεις χωρίς να τραυματιστείς

1. Εστίασε στην τεχνική

Καθώς δεν υπάρχει κάποιος χρυσός κανόνας για την τεχνική που εκμηδενίζει τους μυϊκούς πόνους, μπορείς να εστιάσεις σε λίγες συγκεκριμένες περιοχές, λέει ο Rob Krar, ο κάτοχος του πιο γρήγορου χρόνου (από τους καταγεγραμμένους) της απλής και της διπλής διάσχισης του Grand Canyon.

Μείνε σε όρθια θέση. Ο Krar προτείνει μια στάση σώματος που να είναι κάθετη στο έδαφος, εκτός από τις πιο απότομες κλίσεις. Η στάση σώματος προς τα πίσω και ο υπερδιασκελισμός αυξάνει τις καταπονήσεις, φρενάρει το σώμα και μειώνει τον έλεγχο της κίνησης.

Κοίτα Μπροστά. Επέλεξε μια ευθεία που σου προσφέρει την βέλτιστη ισορροπία μεταξύ της διατήρησης της στιγμής και της ελαχιστοποίησης της πιθανότητας πτώσης.

Αύξησε τον ρυθμό σου. “Σκέψου ελαφριά, γρήγορα βήματα”, λέει ο Krar. Ο στόχος είναι να επιπλέεις καθώς κατεβαίνεις.

2. Εστίασε στην δύναμη

Ο Ian Torrence, ένας προπονητής ultra τρεξίματος για το McMillan Running, λέει πως οι προβολές και τα καθίσματα μπορούν να δυναμώσουν τους τετρακεφάλους σου, αλλά δεν μπορούν να αντιγράψουν και να προσομοιώσουν την φύση και τις πιέσεις που έχει η διάρκεια μιας κατάβασης”. Ο Torrence προτείνει:

Προπόνηση. Εκτέλεσε κάποιες καταβάσεις. Ξεκίνησε με 2-3 επαναλήψεις και αύξησε σταδιακά, καθώς αυτές οι προπονήσεις είναι σκληρές για τα πόδια.

Γνώρισε τον περιβάλλοντα χώρο. Δεν είναι δικαιολογία να λες πως δεν βρίσκεις κάποια ανηφόρα κοντά σου. Ο Torrence προτείνει να χρησιμοποιήσεις μεγάλες ράμπες, γέφυρες και ράμπες εξόδου για κατάβαση. Ακόμα και οι λόφοι ενός γηπέδου γκολφ είναι καλύτεροι από το τίποτα.

Προπονήσου ολοκληρωτικά. Μην παραμελείς τις ασκήσεις κορμού και ευελιξίας. “Όσο καλύτερη συνολική φυσική κατάσταση έχεις τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσένα να χειριστείς με ευκολία τις απότομες κλίσεις σε μια διαδρομή βουνού”, λέει ο Torrence.

 

Συγγραφέας: Carl Leivers

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X