Running-Magazine-Logo

Πρωινό τρέξιμο – Μαθαίνοντας να τρέχεις νωρίς το πρωί

MORNING-RUN

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Καλώς ήρθες στον κόσμο του τρεξίματος. Το πρωινό τρέξιμο αποτελεί μια πρόκληση, κυρίως γιατί οι μυικές σου ομάδες είναι ακόμα κρύες από τον βραδινό ύπνο, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα βρίσκονται πολύ χαμηλά από την παρατεταμένη βραδινή νηστεία (το χρονικό διάστημα που ο οργανισμός μένει χωρίς τροφή) και το μυαλό μόλις έχει κάνει “επανεκκίνηση” για την επόμενη μέρα.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν διάφορα κόλπα που μπορείς να εφαρμόσεις για να τρέξεις δυνατά ένα πρωινό run. Και αφού ολοκληρώσεις μια πρωινή προπόνηση, τότε η διάθεση σου είναι σε υψηλά επίπεδα για όλο το υπόλοιπο της ημέρας. Δοκίμασε κάποια από τα παρακάτω κόλπα για να μπορέσεις να προπονηθείς νωρίς το πρωί χωρίς να δυσκολευτείς.

  • Εκτόξευσε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου πριν τρέξεις, τρώγοντας μισή μπανάνα, 150-250 ml χυμό ή ένα τοστ ή μαρμελάδα, 20 με 30 λεπτά πριν την προπόνηση. Το σώμα σου θα σου πει πόση ποσότητα μπορεί να διαχειριστεί και τι του αρέσει. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως θα χρειαστεί να ξυπνήσεις λίγο πιο νωρίς αλλά αξίζει τον κόπο γιατί, θα προλάβει να ξυπνήσει και το μυαλό σου και τρώγοντας, θα αποκτήσεις την καύσιμη ύλη για να ολοκληρώσεις με επιτυχία την πρωινή σου προπόνηση.
  • Αν καταναλώνεις καφέ ή τσάι κάθε πρωί, ίσως χρειαστεί να καταναλώσεις 1/2 φλιτζάνι από το ρόφημα που προτιμάς και να δώσεις περισσότερη ενέργεια στο σώμα σου. Έρευνες έχουν δείξει πως μέτριες ποσότητες καφέ πριν την προπόνηση έχουν θετικά αποτελέσματα στην απόδοση.
  • Περπάτησε τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την προπόνηση για ένα αποτελεσματικό ζέσταμα. Χρειάζεσαι λίγο περισσότερο χρόνο για να ζεσταθεί το σώμα σου το πρωί, οπότε ξεκίνησε με ένα εύκολο περπάτημα και σταδιακά αύξησε σε έντονο περπάτημα. Ένα περπάτημα 5 λεπτών θα κάνει την διαφορά και θα επιτρέψει στο σώμα σου να προετοιμαστεί αποτελεσματικά για μια καλή πρωινή προπόνηση.
  • Μετά από το 5λεπτο περπάτημα, τρέξε χαλαρά για 5-10 λεπτά. Το σώμα σου θα σε ανταμείψει με μια δυνατή απόδοση αν σταδιακά αυξήσεις την ταχύτητα στο τρέξιμο σου. Όπως ζεσταίνεις το αυτοκίνητο σου τον χειμώνα, έτσι και το σώμα σου χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να αποδώσει στην προπόνηση. Δεν θα πιστεύεις τις διαφορές. Αν δεν σε βοηθήσει το χαλαρό τρέξιμο, αντάλλαξε 1-2 λεπτά χαλαρού τρεξίματος με 1-2 λεπτά δυναμικού περπατήματος, πριν ξεκινήσεις να τρέχεις στον ρυθμό σου.
  • Φτιάξε μια playlist μουσικής στο κινητό σου ή στο mp3 σου που ξεκινάει αργά και κλιμακωτά να ανεβαίνει στους αγαπημένους σου ρυθμούς. Η μουσική είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να δώσεις κίνητρο τον εαυτό σου να προπονηθεί, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μιας προπόνησης.

 

 

 

 

Συγγραφέας: Jenny Hadfield

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X