Running-Magazine-Logo

Καύση λίπους χωρίς απώλεια μυικής μάζας

Build Muscle Lose Fat

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Είναι δύσκολο να διατηρήσεις την μυική σου μάζα όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος ή σωματικό λίπος μέσω ενός συνδυασμού προπόνησης και μιας χαμηλών θερμίδων διατροφής. Φυσικά και θα θέλεις να δείξεις τα αποτελέσματα της σκληρής σου προσπάθειας αλλά πως θα ελαχιστοποιήσεις την απώλεια της μυικής σου μάζας και να είσαι παράλληλα έτοιμος να δείξεις το six pack;

Μια πρόσφατη έρευνα από την Νέα Ζηλανδία, με υπεύθυνο τον Eric Helmes, έδειξε πως οι αθλητές χάνουν άλιπη μάζα καθώς χάνουν σωματικό λίπος. Στην έρευνα αυτή, αθλητές που κατανάλωσαν 2, 5 με 2,6 gr πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους κάθε μέρα, κατάφεραν να διατηρήσουν την μυική τους μάζα κατά την διάρκεια μιας 6 μηνης περιόδου με περιορισμένη θερμιδική πρόσληψη μαζί με προπόνηση με βάρη. Από την στιγμή που οι απαιτήσεις σε πρωτεΐνη αυξάνονται κατά την διάρκεια μιας περιορισμένης διατροφής, πρέπει να καταναλώνεις τουλάχιστον 1 με 1,5 gr πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους αν θέλεις να χάνεις σωματικό λίπος.

Ποια όμως είναι η καλύτερη στιγμή για να καταναλώνεις πρωτεΐνη; Απλά δεν υπάρχει! Μια άλλη πρόσφατη έρευνα από το Medical Branch στο Galveston, στο University of Texas, έδειξε πως μια 24 ωρών πρωτεινοσύνθεση ήταν μεγαλύτερη όταν η πρωτεΐνη καταναλώθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας σε σύγκριση με όταν καταναλώθηκε περισσότερο το βράδυ. Σε αυτή την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν υψηλής τεχνολογίας μέθοδος ραδιενεργούς τροχιοδεικτική ουσία για να μετρηθεί η πρωτεινοσύνθεση.

 

 

Πηγές:

1. Sports Nutrition Exercise Metabolism, 24: 127-138, 2014

2. International Journal of Nutrition, 144: 876-880, 2014

 

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X