Running-Magazine-Logo

8ος Ημιμαραθώνιος Μιχάλη Κούση – 1η Μαρτίου 2015 | Αγρίνιο

mixalis kousis 3

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Για να δούμε λίγα λόγια για το Μιχάλη Κούση πριν από τον 8ο Ημιμαραθώνιο

mixalis kousis 6

Ο Μιχάλης Κούσης (1953 – 24 Μαΐου 2005) ήταν ένας από τους κορυφαίους έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων και ο μεγαλύτερος σύγχρονος μαραθωνοδρόμος της χώρας.

Γεννήθηκε το 1953 στο Αγρίνιο και ήταν αθλητής της ΓΕΑ και μέλος της εθνικής ομάδας συνεχώς από το 1971 έως το 1987. Έλαβε μέρος σε 3 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων το 1976, το 1980 και το 1984 και αναδείχτηκε πολλές φορές πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης σε μεγάλες αποστάσεις και στο μαραθώνιο.

Μεγάλη στιγμή ήταν το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε το 1979 στους Μεσογειακούς Αγώνες του Σπλιτ της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, όταν και βρέθηκε κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε και σαν καλύτερος αθλητής όλων των αγωνισμάτων από τον ΠΣΑΤ.

Ο Μιχάλης Κούσης πέθανε αιφνίδια το 2005 από ανακοπή καρδιάς ενώ έκανε την καθιερωμένη του προπόνηση στο δάσος του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες για την καριέρα του:

Πρώτος αγώνας στον οποίο έλαβε μέρος ο Μιχάλης Κούσης ήταν στο Αγρίνιο, στις 26 Ιανουαρίου του 1969, σε ηλικία 16 ετών. Κέρδισε με ευκολία το Διανομαρχιακό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Αιτωλοακαρνανίας. Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια καταφέρνει να βελτιώσει το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 10.000 μ. εφήβων με 32:24 στις 26 Σεπτεμβρίου του 1971 στην Καβάλα.

Την επόμενη χρονιά πηγαίνει στην Αθήνα και εντάσσεται στην ομάδα του Ουγγροαμερικανικού προπονητή Μίχαϋ Ιγκλόϊ . Το 1978 πέρασαν εργομετρικές εξετάσεις μ’έναν άλλο θρύλο των μεσαίων αποστάσεων, τον Φώτη Κούρτη. Με πολύ σκληρή δουλειά, ο Μιχάλης απέδειξε πως μπορεί η ισχυρή θέληση και η δύναμη της ψυχής να ανατρέψει τις όποιες μετρήσεις.

Η συνέχεια ήταν εκπληκτική. Αμέτρητα πανελλήνια ρεκόρ από τα το 1500 μ. μέχρι το Μαραθώνιο. Συμμετοχές σ” όλες τις μεγάλες διοργανώσεις με σημαντικές διακρίσεις. Μια πορεία που κράτησε σχεδόν 2 δεκαετίες χαρίζοντας ανεπανάληπτες στιγμές στους Έλληνες.

Διακρίσεις:

  1. Ξεσήκωσε χιλιάδες Αθηναίους κερδίζοντας ύστερα από 39 χρόνια την πρώτη θέση σε Βαλκανικό Μαραθώνιο. Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή του οριστικοποιήθηκε μόλις το πρωί του αγώνα, κατάφερε να πάρει μια καθαρή νίκη ξεσηκώνοντας τα πλήθη  τόσο κατά τη διάρκεια της διαδρομής όσο και στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο.
  2. Στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Πράγας το 1978 και ενώ βρίσκεται μέχρι το 35Οχλμ. με το πρώτο γκρουπ, αναγκάζεται να μείνει πίσω λόγο ενός προβλήματος στο γόνατο. Καταφέρνει ωστόσο να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ με 2 ώρες 14 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα και να καταλάβει την 10η θέση.
  3. Το 1980 παίρνει την 4η θέση θέση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης με χρόνο 2 ώρες 16 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα.  Εκείνη την χρονιά του γίνεται πρόταση από πλούσιο Ελληνοαμερικάνο να εγκατασταθεί στην Αμερική με όλα τα έξοδα πληρωμένα για να ασχοληθεί μόνο με την προπόνησή του. Όμως δεμένος στενά με την οικογένεια και τους φίλους του αρνείται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Άλλες πληροφορίες:

Τα μακριά μαλλιά και τα γένια του ήταν ο λόγος που εγκατέλειψε τη χωροφυλακή, ώστε στη συνέχεια να πάρει μια θέση στον Ο.Τ.Ε., όπου εργαζόταν. Τελειώνοντας την αθλητική του καριέρα επέστρεψε στο Αγρίνιο και στον πρώτο του προπονητή, Γρηγόρη Μπενέκα, όπου ακολούθησε με συνέπεια το πρόγραμμα της προπόνησης. Η στάση του αυτήν αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς μικρότερους σε ηλικία αθλητές.

Ο Μιχάλης Κούσης ήταν παντρεμένος με την πρωταθλήτρια του μήκους Πίτσα Σούλα και απέκτησαν δύο παιδιά.

Είπαν για τον Μιχάλη Κούση

Μίχαυ Ιγκλόι: «Ο Μιχάλης είχε τρομερή ανθεκτικότητα. Stamina»
Γρηγόρης Μπενέκας (πρώτος προπονητής του): «Αγαπούσε με πάθος το τρέξιμο και ήταν αφοσιωμένος σε αυτό. Ήταν τόσο το πείσμα του, ώστε σ’έναν αγώνα 3.000μ. στο Καραϊσκάκη, στην εκκίνηση, ένας άλλος αθλητής τον πάτησε στον αχίλλειο τένοντα τραυματίζοντας τον σοβαρά. Ο Μιχάλης τερμάτισε τον αγώνα ξυπόλητος ποτίζοντας το ταρτάν με το αίμα του. Μετά το τέλος του αγώνα χρειάστηκαν 20 ράμματα».

«ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» Δευτέρα 19 Ιουνίου 1971

mixalis kousis

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

8ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (21,1 ΧΛΜ.)

Στη μνήμη ‘’ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ ‘’ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 – ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου – ΕΟΣΛΜΑΥ προκηρύσσουν Αγώνα Δρόμου εκτός Σταδίου με την επωνυμία:

8ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21,1 χλμ.) «Μιχάλης Κούσης», Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

Α. Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» 21,1 χλμ.


  1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ:Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» – 21,1 χλμ.
  2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
  3. ΤΟΠΟΣΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΑΓΡΙΝΙΟ

Εκκίνηση: ώρα 11:15, χωριό Βαριά (Δογρή)

Αφετηρία – Διαδρομή: Βαριά (Δογρή)  Παντάνασσα  Παραβόλα  Τραγάνα  Καινούργιο  Παναιτώλιο –Διασταύρωση Παναιτωλίου / Εθνική Οδός  Χαριλάου Τρικούπη.

Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο.

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός) θα γίνει με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου. Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά:

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1997 και μεγαλύτεροι).

  1. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ,ΕΠΑΘΛΑ

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης.

– Στους πρώτους νικητές  τριες θα απονεμηθούν κύπελλα 
– Στους
 πρώτους  δεύτερους και τρίτους νικητές  τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και

διπλώματα.

 Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο του αγώνα.

Χρηματικά έπαθλα έχουν προβλεφθεί για τους έξι (6) πρώτους αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης (βλ. παρακάτω)

Στους νικητές των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση. Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνα:

  1. 18-29ετώνΑ & Γ
  2. 30-39ετώνΑ & Γ
  3. 40-44ετώνΑ & Γ
  4. 45-49ετώνΑ & Γ
  5. 50-54ετώνΑ & Γ
  6. 55 -59 ετών Α & Γ
  7. 60 +ετώνΑ & Γ
  8. ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στη φόρμα που υπάρχει στο site του Δήμου Αγρινίου μέχρι Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015. Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν μέχρι 1 ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία με δική τους ευθύνη χωρίς να μπορούν να πάρουν το τσιπάκι χρονομέτρησης.

ΟΙ οργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αν ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον προβλεπόμενο να κλείσουν την ηλεκτρονική φόρμα ενωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.

  1. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους αθλητές από το Αγρίνιο στο χώρο Αφετηρίας με μέσα της διοργάνωσης.

Ώρα αναχώρησης: 9.30 π.μ.

Σημείο αναχώρησης: Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός  σχολικό συγκρότημα Λορέντζου Μαβίλη.

  1. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Ο 8ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» καλύπτεται με πλήρη ιατρική κάλυψη. Ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή  τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες  σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

  1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Α)Ολόκληρη η διαδρομή θα έχει σήμανση ανά χιλιόμετρο πάνω στο οδόστρωμα.

Β) Κατά την διάρκεια της διαδρομής αν κάτι δεν πάει καλά μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες ή βοήθεια από τους υπευθύνους των σταθμών, ή από τους ραδιοερασιτέχνες που καλύπτουν την διαδρομή, ή από τον πλησιέστερο κριτή.

Γ) Πίσω από τον τελευταίο αθλητή θα υπάρχει Λεωφορείο του Δήμου που θα μπορεί να επιβιβάζεται όποιος δεν θα μπορεί να συνεχίσει, Καθώς επίσης θα ακολουθεί και ασθενοφόρο.

Δ) Στην αφετηρία θα υπάρχει υπεύθυνος που θα μεταφέρει το σάκος με τον ιματισμό των αθλητών και τα προσωπικά αντικείμενα στον τερματισμό (Δημοτικό Θέατρο).

  1. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά σε (4) σταθμούς: 5ο ,10ο ,15ο & 18ο χλμ.
Στην
 Αφετηρία θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό.
Στον
 τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά αναψυκτικά.

11. ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ / ΝΤΟΥΣ

Μετά τον τερματισμό, δίνεται η δυνατότητα για αποδυτήρια και ντους στους αθλητές που τερματίζουν. Η μεταφορά στο Εθνικό Στάδιο Αγρινίου γίνεται με μέσα της διοργάνωσης.

  1. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΑΘΛΗΤΩΝ  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα παρασχεθούν οι παρακάτω παροχές: Στις 14:15, λίγα μέτρα από το χώρο του τερματισμού στο Δημαρχείο θα παραλαμβάνετε το μεσημεριανό γεύμα.

Δ) Σε όλους τους αθλητές  τριες, που θα αγωνιστούν ο Δήμος ΑΓΡΙΝΊΟΥ  θα παραθέσει γεύμα αμέσως μετά το τέλος των αγώνων.

Παρέχεται φιλοξενία (1 διανυκτέρευση με διατροφή, σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο) των επιλεγμένων αθλητών  τριών, καθώς και ένα μέρος του συνολικού αριθμού δωματίων των Συλλόγων Δρομέων Υγείας.

Ε) Οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση των Συλλόγων και διαμονή, για να καλυφθεί οικονομικά πρέπει από πριν να έχει συμφωνηθεί με τους διοργανωτές.

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ  ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «8ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ.

  1. ΧΡΗΜΑΤΙΚΑΒΡΑΒΕΙΑΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ Α- Γ.

1) Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα επιβραβεύεται η αγωνιστική προσπάθεια και επιτυχία των ΕΞΙ (6) πρώτων νικητών  τριών της κατηγορίας Α-Γ, με τα παρακάτω «χρηματικά βραβεία» ΜΟΝΟ ΤΟΥ Ημιμαραθωνίου Δρόμου ΄΄Μιχάλης Κούσης΄΄.:

Χρηματικά Βραβεία ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 21.100m «ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ» 2015
1ος 800,00 € – 1η 800,00 €

2ος 500,00  – 2η 500,00 

3ος 400 ,00  – 3η 400,00 

4ος 300,00  – 4η 300,00 

5ος 200,00  – 5η 200,00 

6ος 100,00  6η 100,00 

Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα οι διοργανωτές σε περίπτωση που καλυφθεί ο αριθμός των συμμετοχών έχουν το δικαίωμα να κλείσουν την ηλεκτρονική φόρμα δηλώσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 1 ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία με δική τους ευθύνη χωρίς να μπορούν να πάρουν το τσιπάκι χρονομέτρησης.

  1. ΠΑΡΑΛΑΒΗΑΡΙΘΜΩΝ.

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται απαραιτήτως με την παράδοση των ατομικών υπεύθυνων δηλώσεων

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

 Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από και τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων.

Β. –Λαϊκός Δρόμος 5km Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – νεανίδων – παίδων – κορασίδων .

ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Διασταύρωση Ερμίτσας Παναιτωλίου (οδός Χαρ.Τρικούπη Παναιτωλίου).

΄Ωρα εκκίνησης: 10.45 π.μ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

Γ. – Αγώνας Δρόμου 1 km για μαθητές –τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Κόμβος sprider (Χαρ.Τρικούπη και Γρ.Λαμπράκη).

Ώρα εκκίνησης 11.40 π.μ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1000 μέτρα Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων θα γίνονται στα Γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού Δαγκλή 27 Αγρίνιο.

Οι αθλητές και αθλήτριες του δρόμου του ενός (1) km μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Δαγκλή 27 και στην : κ. Μπαλάσκα Χριστίνα, αφού πρώτα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ο Γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών που θα συμμετάσχουν στο δρόμο του 1km, περί της καλής υγείας τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά τους όρους της φιλοξενίας, καθώς επίσης για οποιαδήποτε πληροφορία τεχνικού ενδιαφέροντος επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο αγώνων ΘΑΝΑΣΗ ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗ Ph.D. στο τηλέφωνο 26410-23818 & 6973435373.

Καλό αγώνα

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

[justified_image_grid preset=13]

Πηγή για συλλογή πληροφοριών : agriniovoice.gr

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X