Running-Magazine-Logo

3ος Oρεινός ημιμαραθώνιος Κιλκίς – 3 Μαίου 2015 – Kilkis Trail Running

oreinos imimarathonios kilkis1

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

 Έρχεται ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Κιλκίς για το 2015

Την ιδανική περίοδο οργανώθηκε ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος στο Κιλκίς .

Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς με την στήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς διοργανώνει τον 3ο Ορεινό ημιμαραθώνιο 20χλμ και τον 3ο λαϊκό αγώνα  5χλμ την Κυριακή 3 Μαϊου 2015 με εκκίνηση και τερματισμό τον λόφο  Αγίου Γεωργίου.

Ώρα εκκίνησης ημιμαραθωνίου 10:30 π.μ

Ώρα εκκίνησης λαϊκού αγώνα 10:45 π.μ.

Διαδρομή Ορεινός Ημιμαραθώνιος Κιλκίς 2015

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή είναι 20χλμ και κινείται σε πανέμορφα μονοπάτια τα οποία καλύπτουν το 80% περίπου της διαδρομής.

Ξεκινά από το θερινό σινεμά που βρίσκεται στις παρυφές του λόφου Αγίου Γεωργίου.

Το 1ο χλμ κινείται σε άσφαλτο (μπλε χρώμα στον χάρτη) και αμέσως μετά την άσφαλτο μπαίνουμε δεξιά στο πρώτο μονοπάτι (κόκκινο χρώμα στον χάρτη) κάνοντας το πρώτο μισό του μονοπατιού του λόφου. Στα 2.700 μέτρα βγαίνουμε από το μονοπάτι, πάμε αριστερά  σε χωματόδρομο και στα 300 μέτρα περίπου στρίβουμε δεξιά κατηφορικά που μας οδηγεί μέχρι τα 4.000 μέτρα όπου από εκεί ξεκινά ουσιαστικά ο λαβύρινθος των μονοπατιών και το πανέμορφο πευκοδάσος χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο θηραμάτων ( κατά την ώρα της προπόνησης έχουμε συναντήσει κατά καιρούς λαγούς, ζαρκάδια, λύκους, αγριογούρουνα κλπ ),

Πέντε μικρά κομάτια χωματόδρομου που θα συναντήσετε  μέσα στην κυρίως διαδρομή χρησιμεύουν μόνο για να ενώνουν τα μονοπάτια μεταξύ τους.

Η επιστροφή όπως φαίνεται στον χάρτη είναι κοινή για 2 χλμ περίπου (1 χλμ μονοπάτι και 1 χωματόδρομος) από το 15.500χλμ έως το 17.500χλμ.

Φτάνοντας στον λόφο από τον ίδιο χωματόδρομο που κατεβήκαμε, στρίβουμε δεξιά και μπαίνουμε στο υπόλοιπο μισό μονοπάτι του λόφου το οποίο μας οδηγεί στον τερματισμό.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας πάνω από 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να  συμμετέχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Ανδρών.      18-30 , 30-50 , 50+

Γυναικών.   18-30 , 30+

Νικητής 2014 : Ο Αθλητής Αλέξανδρος Φωτιάδης

oreinos imimarathonios kilkis 2 oreinos imimarathonios kilkis

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, για την καλύτερη προετοιμασία της οργάνωσης, στο  http://mtbracekilkis.wordpress.com/

Εγγραφές θα γίνονται επίσης και στον χώρο της αφετηρίας, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση.

Κόστος συμμετοχής για τον ημιμαραθώνιο 10 ευρώ.

Κόστος συμμετοχής για τον λαϊκό αγώνα 5 ευρώ.

kilkis

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Ανεφοδιασμός με νερό και ισοτονικό θα υπάρχει στο 5ο,  10ο και 15ο χλμ. Παρακαλούνται οι αθλητές να πετούν σκουπίδια μόνο εντός των σταθμών υποστήριξης.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται σε δύο σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φέρουν τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τους καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ

Στον 1ο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο, όπως επίσης και μετάλλια στους 2ους  και 3ους  Αναμνηστικά διπλώματα και μετάλια θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.

Μετά τον αγώνα θα προσφερθούν εδέσματα  στους συμμετέχοντες, προσφορά των χορηγών μας.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Θα υπάρχει υποστήριξη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον σύλλογο πολιτικής προστασίας ‘’Μακεδονία’’, το 2ο Σύστημα Προσκόπων, το τμήμα ”Σαμαρειτών” του Ερυθρού Σταυρού καθώς  και το Ε.Κ.Α.Β Κιλκίς.
Λίγα Λόγια για το Κιλκίς

Το Κιλκίς είναι πόλη της κεντρικής Μακεδονίας με 20.000 κατοίκους, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και του ομώνυμου νομού. Είναι χτισμένο γύρω από το λόφο του Αγίου Γεωργίου, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει ο ομώνυμος μεταβυζαντινός ναός. Απέχει 45 χλμ οδικώς από τη Θεσσαλονίκη και 562 χλμ. από την Αθήνα. Επίσης συνδέεται σιδηροδρομικά με τη Θεσσαλονίκη και με τις Σέρρες.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα Ιωάννης Καποδίστριας στο Δήμο Κιλκίς υπάγονται πλέον και οι οικισμοί Αργυρούπολης, Ζαχαράτου, Κολχίδας, Ξηρόβρυσης, Σεβαστού και Μεταλλικού, οι πρώην κοινότητες Κρηστώνης, Μελανθίου και Λειψυδρίου, Σταυροχωρίου, Καστανεών, Χωρυγίου, Βαπτιστή και Μεσιανού.

Αξιοθέατα

• ο λόφος των ηρώων όπου έγινε η μάχη το 1913, με το ηρώο και το Πολεμικό Μουσείο.

• στον ίδιο λόφο η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του 1830 με καταπληκτικές αγιογραφίες, ξυλόγλυπτο τέμπλο και ζωγραφιστά ταβάνια.

• το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου, που ανακαλύφθηκε τυχαία το 1925 με σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

• η Πικρολίμνη, η «Νεκρά Θάλασσα» της Ελλάδος όπως χαρακτηρίζεται, και μάλιστα με τριπλάσια περιεκτικότητα σε αλάτι από αυτή του Ισραήλ, έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Στην περιοχή υπάρχει κέντρο πηλοθεραπείας και λασποθεραπείας.

• το Βρετανικό στρατιωτικό νεκροταφείο των συμμάχων που σκοτώθηκαν στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο.

• κοντά στο χωριό Κολχίδα παλαιοχριστιανικός οικισμός.

• ο αρχαιολογικός χώρος του Ευρωπού, όπου υπάρχει προϊστορικός οικισμός και ανακαλύφθηκε ο περίφημος Κούρος του Ευρωπού.

• το όρος Πάικο με τις απίστευτης ομορφιάς δάση με οξιές, καστανιές, βελανιδιές και τα νερά από τα ποτάμια και τα ρέματα που κυλούν όλο τον χρόνο.

• η λίμνη της Δοιράνης στα σύνορα με τα Σκόπια.

• το μνημείο στην λίμνη Δοιράνη σε ανάμνηση των μαχητών του Α’ Παγκοσμίου πολέμου.

• την τοποθεσία «Χίλια Δένδρα» ένα αξιόλογο μνημείο της φύσης, με χώρο αναψυχής.

• το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κιλκίς με αξιόλογα γλυπτά, κεραμικά και άλλα ευρήματα του νομού.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X