Running-Magazine-Logo

Famous Marathons : Jungfrau Mountain Marathon με φόντο τις Ελβετικές Άλπεις

elvetikes alpeis marathonios 2

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ένας αγώνας που κόβει την ανάσα στις Ελβετικές Άλπεις

Ένας από τους πιο διάσημους mountain marathons της γης .. με φόντο τα βουνά Eiger, Mönch, and Jungfrau στην περιοχή Bernese Oberland των Ελβετικών Άλπεων

Ο πρώτος Jungfrau Marathon έγινε το 1993. Περίπου 3.500 δρομείς από 35 διαφορετικές χώρες συμμετέχουν σε αυτόν τον εξαιρετικό αγώνα κάθε Σεπτέμβριο.

Η διαδρομή έχει ως εκκίνηση το Interlaken ανεβαίνοντας 5.960 πόδια ( 1.823 μέτρα ) σε ανάβαση μέχρι τα 2.205 μέτρα για να τερματίσεις στο Kleine Scheidegg.

Τα πρώτα 10 χλμ είναι ευθεία. Ο δρόμος ξεκινάει στο κεντρικό Interlaken και γυρίζει γύρω από το κέντρο της πόλης πριν περάσεις ανατολικά στο Bönigen όπου οι δρομείς τρέχουν στη λίμνη Brienz. Ο αγώνας συνεχίζει νότια προς το Wilderswil στο σημείο των 10χλμ. Από εκεί αρχίζει η ανάβαση μέσω του Zweilütschinen (στα 15χλμ ) προς το Lauyterbrunnen (στα 20 χλμ) . Ο αγώνας γυρνάει για 5 χλμ Νότια της πόλης πριν επιστρέψεις στο Lauterbrunner και μετά συνεχίσεις ανατολικά προς τις αρχές των Άλπεων. Εδώ ξεκινούν τα ζιγκ ζαγκ και η ανάβαση για 450μ (υψομετρική διαφορά) για 5 χλμ προς το Wengen. O δρόμος συνεχίζει και ανεβαίνει προς το Wengernalp στρίβοντας ανατολικά και μετά νότιο ανατολικά από κάτω από τον Eiger προς τον τερματισμό. Φτάνει στο υψηλότερο σημείο στα 2.205 μέτρα στο 40 χιλιόμετρο όπου ξεκινάει μία μικρή κατάβαση στο Kleine Scheidegg.

Μοναδικά τοπία μπορεί να παρακολουθήσεις σε αυτή τη διαδρομή βλέποντας τις Ελβετικές Άλπεις.

[justified_image_grid preset=15]

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X