Running-Magazine-Logo

Famous Marathons: Μια εμπειρία ζωής – The Great Wall Marathon

siniko teixos marathonios 4

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Αν ψάχνετε για έναν αγώνα ζωής, αυτός δεν είναι άλλος από τον ετήσιος μαραθώνιος του Σινικού Τείχους, που πραγματοποιείται κάθε Μάιο στο τμήμα Tianjin του τείχους, ανατολικά της πόλης του Πεκίνο.

Ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της ανθρωπότητας, που δεσπόζει στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO κατακλύζεται κάθε χρόνο από εκατοντάδες συμμετέχοντες από 50 χώρες του κόσμου.

Ο αγώνας δρόμου περιλαμβάνει τρεις επιλογές, τον μαραθώνιο των 42,195 χιλιομέτρων, τον ημι- μαραθώνιο των 21 χιλιομέτρων και τον Run Fun, μήκους 8,5 χιλιομέτρων, που αντικατέστησε από πέρσι τις αποστάσεις των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Από τον πρώτο μαραθώνιο του Σινικού Τείχους, που πραγματοποιήθηκε το 1999, μέχρι και σήμερα η ετήσια συμμετοχή υπολογίζεται στους 2.500 δρομείς. Φέτος η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαΐου 2014.

Ο συγκεκριμένος μαραθώνιος θεωρείται ένας από τους δύσκολους του κόσμου, αφού οι συμμετέχοντες καλούνται, μεταξύ άλλων, να ανέβουν 5.164 πέτρινα σκαλοπάτια και να κάνουν απότομες αναβάσεις και καταβάσεις. Στο πρώτο τμήμα, μήκους 9 χιλιομέτρων, οι αθλητές καλό είναι να τρέχουν αργά ή ακόμα και να περπατούν στα πιο απότομα τμήματα του Σινικού Τείχους.

Το δεύτερο στάδιο του αγώνα περιλαμβάνει μια διαδρομή που περνά μέσα από γραφικά χωριά και ορυζώνες, σε επίπεδο έδαφος. Όλοι οι δρόμοι είναι σε καλή κατάσταση και δεν απαιτούν ειδικά υποδήματα.

Σημαντικό στοιχείο για την ασφάλεια των δρομέων, είναι να προσέχουν τα οχήματα που θα συναντήσουν στο δρόμο τους, καθώς η κυκλοφορία συνεχίζεται κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου.

Η γραμμή τερματισμού για όλες τις αποστάσεις έχει οριστεί στην πλατεία Yin and Yang, όπου όλοι θα λάβουν το αναμνηστικό μετάλλιο τους, καθώς ο αγώνας δεν έχει χρηματικό έπαθλο.

Πάρτε μια γεύση από τον πιο απαιτητικό μαραθώνιο

Θα αντιμετωπίζατε αυτά τα 5.164 σκαλιά;;

[justified_image_grid preset=15]

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X