Running-Magazine-Logo

Famous Marathon: Στα βήματα των Ίνκας – Inca Trail Marathon to Machu Picchu

marathonios Machu Picchu 4

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ένας από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς μαραθωνίους του κόσμου, είναι αυτός που διεξάγεται στο Μονοπάτι των Ίνκας προς το Machu Picchu, γνωστό και ως Camino Inca.

H “περιπέτεια” του κάθε δρομέα που αποφασίζει να τρέξει αυτόν τον μαραθώνιο ξεκινά σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, από το Κούσκο (Περού), την αρχαία ιστορική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα. Κατά τη βασιλεία του Σάπα Ίνκα Πατσακούτι, η μικρή πόλη-κράτος μεταμορφώθηκε σε μια τεράστια και δυνατή αυτοκρατορία.

Ξεκινώντας το τρέξιμο στο βουνό, στο μονοπάτι που οδηγεί στην θρυλική χαμένη πόλη του Μάτσου Πίτσου, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τα ερείπια των φρουρίων των Ίνκας αλλά και να αγναντέψει την απέραντη θέα από τα υψηλότερα σημεία.

Καθώς το μονοπάτι κατηφορίζει περίπου 1.000 μέτρα, οι πεζοπόροι κατεβαίνουν 1.500 γρανιτένια, ακανόνιστα σκαλιά. Η βλάστηση είναι πυκνή, οργιαστική, καταπράσινη.

Το μονοπάτι, μετά από 3 χλμ. κατάβασης σε απότομα σκαλοπάτια στην ανατολική πλαγιά του βουνού που ονομάζεται Μάτσου Πίτσου, οδηγεί στην Inti Punku, την “Πύλη του Ήλιου”. Από το ψηλότερο σημείο της κορυφογραμμής, αποκαλύπτεται το μεγαλείο των ερειπίων του Μάτσου Πίτσου!

Ο πρώτος Inca Trail Marathon διοργανώθηκε το 1996 και στις 10 Ιουνίου 2015 και 6 Αυγούστου κλείνει τα 20 συνεχή χρόνια διεξαγωγής. Ωστόσο, δεν υπάρχει “επίσημος”  Inca Trail Marathon καθώς το Μονοπάτι των Ίνκας είναι εθνικό πάρκο στο Περού.

Oι φωτογραφίες απλά κόβουν την ανάσα…

[justified_image_grid preset=15]

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X